Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, ”Eğer bugün sağlam bir geleceği arzuluyorsak sağlam bir aile temelini mutlak surette oluşturmamız gerekir. Güçlü bir aile, sonunda güçlü bir millet ve güçlü bir devleti oluşturur.” dedi.

Sivas Müftülüğü, Aile Okulu seminerleri öncesinde “Evlilik Öncesi Nişanlılık” konulu bir program düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan Müftü Yusuf Şahin, müftülük olarak aileye çok büyük önem verdiklerini belirterek, “Milleti millet yapan ailelerdir. Ailenin bütünlüğü o topluluğun bütünlüğü demektir.” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde ailenin öneminin vurgulandığını belirten Şahin, “Biz Kur’an’ın mesajını iyi anladığımız, Resulullah’ın (sas) sünnetini iyi kavradığımız an sağlam ailelerin temelini atmakta zorlanmayız. Dolayısıyla ailenin temeli Kur’an’ın yolundan ve Resulullah’ın (sas) sünnetinden geçer. Kur'an'ı tanımadan Resulullah’ı (sas) anlamadan güçlü ve sağlam bir aileyi oluşturmak mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Tarihte güçlü devletler olmuşsa, onun gerisine bakıldığı zaman ailelerin ilahi vahye uygun bir ortamda oluştuğunun görüldüğünü ifade eden Şahin, şöyle devam etti: “Eğer bugün sağlam bir geleceği arzuluyorsak, sağlam bir aile temelini mutlak surette oluşturmamız gerekir. Aile, toplumun çekirdeğidir. Çekirdek ne kadar sağlam ise ne kadar verimli toprağa atılırsa, onun suyu orantılı verilirse, o çekirdeğin bir gövdeye dönüşmesi gibi ailede sevgi, hoşgörü, muhabbet, karşılıklı anlayış ne kadar sağlam temellere oturtuluyorsa, o ailenin dalları o oranda güçlü olacak, o ailenin meyveleri o oranda leziz olacak. Güçlü bir kök, güçlü bir şemsiye, güçlü bir meyve, mutlaka güçlü devleti, güçlü millet huzurlu bir ortamı getirecek. İşte bu anlayıştan hareketle müftülük olarak böyle bir program hazırlandı.”

Seminere konuşmacı olarak katılan Vaize Hatice Acar da ‘Niçin evlenmeliyiz, evliliğin önemi’, Din Hizmetleri Uzmanı Sevda Karakoç ise ‘Evlilik dönemi nişanlılık süreci’ ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Editör: TE Bilisim