Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yapılması planlanan 130 yataklı Esnaf Hastanesi için Sağlık Bakanlığı’ndan beş yıldır onay bekleniyor. Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız, Ortaköy mevkisindeki 14,5 dönüm araziye yapmayı planladıkları hastane için gerekli izinler için beklemeye devam ettiklerini söyledi.

Projeyi 2006 yılında yaptıklarını, 2008'de Sağlık Bakanlığı’na müracaat ederek onay beklemeye başladıklarını anlatan Ayyıldız, “Vatandaşlarımız için çok faydalı olacak hastane projemizi hayata geçiremediğimiz için çok üzülüyorum. Hastane yapıp da hastanecilik oynayacak değiliz. Esnaf ve sanatkârımıza daha kaliteli ve iyi hizmet sunmak istiyoruz. Lütfen önümüzü kesmeyin.” dedi. Muğla Belediyesi'nin imar planlarında söz konusu arazinin sağlık tesisi olarak işlendiğini vurgulayan Ayyıldız, onay çıkması halinde 10 milyon lira harcayarak hastaneyi 12 ayda bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Şükrü Ayyıldız, projeyle ilgili olarak bir önceki Sağlık Bakanı ile dört defa görüştüğünü belirterek, “Maalesef olumlu yanıt alamadım. Müracaatımızı her yıl yeniliyoruz. İnşallah yeni Sağlık Bakanımız bizi duyar ve önümüzü açar. Ben bunu kendim için değil, 57 bin üyem için istiyorum. Hastane olunca müdür olacak, para alacak değilim. Şükrü Ayyıldız olarak geçen dönem aylık almadan çalıştım. Amacım, yapılacak hastaneye katkıda bulunmak içindi. Türkiye genelinde kota olduğu için yapamayacağımız söyleniyor ama Denizli ve başka illerde örnekleri var. Biz kimseyi kötülemiyoruz, var olan bir şeyi hayata geçirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise Sağlık Bakanlığı’nın özel hastanelere izin verirken yereldekilerin hem kamu hem de özel sektör kaynaklarıyla birlikte değerlendirdiğini ifade etti. Türkiye’de her 10 bin kişiye 23 yatak düşerken Muğla’da bu sayının 21 olduğuna dikkat çeken Dr. Tekin, “Türkiye ortalamasının üzerindeyiz fakat nitelikli yatak kapasitesinde sıkıntımız var. Yeni hastane demek, aynı zamanda yeni sağlık personeli ve uzman hekim istihdamı demek. Türkiye’de kamuda çalışan hekimlerin bir kısmı özel sektöre kaymış durumda. Yeni bir hastanenin açılması, bir yığın uzmanı sürüklemeyi de beraberinde getirecektir. Sadece fiziksel bir mekân yapmakla bitmiyor ki, beraberinde tıbbî donanım da gerektiriyor. Bunların hepsi ithalat demek. Bakanlık, âtıl kapasite oluşturmak istemiyor.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk de Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin her zaman arkalarında olduklarının altını çizerek şunları söyledi: “İl başkanı olduğum günden bu yana Birlik Başkanı, hastane konusunda bir talepte bulunmadı. Eğer bu noktada bir talep olursa 13 Şubat'ta Ankara’da bölge milletvekillerimizle birlikte hem Sağlık Bakanımız'la hem de Başbakanımız'la birebir görüşürüz. Konunun yakın takipçisi oluruz. Şu an Türkiye’de en büyük sıkıntı planlama. Ülkemizde zaten doktor kapasitesi sınırlı. Özel hastane de açsan doktor koyacaksın. Nereden getireceksin? Dışarıdan doktor getirme şansınız da yok. Bunu kendi kaynaklarımızdan kullanacağımıza göre belki de bunun için izin verilmemiştir.”

Editör: TE Bilisim