Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) kampüsünde, yap-işlet-devret modeliyle içinde alışveriş merkezi de bulunan bin kişilik özel öğrenci yurdu yapılacak. MÜ’de ön lisans, lisans ve yüksek lisans yapan öğrenci sayısının 27 bine ulaşmasıyla barınma sıkıntısı çekiliyor. Özellikle yurtlar bölgesinde mevcut devlet yurtlarının yetersizliği, ev ve apart kiralarının da yüksek olması sebebiyle öğrenciler zor durumda kalıyor.

MÜ Rektörlüğü, bu sıkıntıyı gözönüne alarak ilk defa intifa hakkı yöntemiyle kampüs içinde kız ve erkek öğrencilerin kalabileceği özel bir yurt yapma kararı aldı. Bunun için 25 Kasım 2011 tarihinde açılan ihaleyi, Han Öğrenci Yaşam Merkezleri A.Ş. kazandı. İncelemenin ardından 11 Ocak 2012 tarihinde sözleşme imzalandı. Önümüzdeki günlerde yer tesliminin yapılmasından sonra şirket 22 bin metrekare kapalı alanlı, içinde sosyal yaşam alanları ve çarşının bulunacağı yurdun inşaatına başlayacak. 300 günde bitirilmesi planlanan projenin yatırım maliyetinin, yaklaşık 16 milyon lira olacağı belirtildi. Şirket, yurdu 33 yıl işlettikten sonra üniversiteye devredecek.

MÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, yaptığı açıklamada yeni öğretim yılında bitirilmesi planlanan yurdun, öğrencilerin ihtiyacına cevap vereceğini belirterek, şunları kaydetti: "Üniversitenin mülkü üzerine yapılacak yurdun 100 yatağı, yine üniversitemize hibe edilecek. Firmadan yaklaşık yüzde 7,5 kira ve hasılat payı alınacak. Proje hazırlandı, tapu işlemleri yapıldı ve belediyeden imar izinleri alındı. Bir iki gün içinde yapılacak yer teslimin ardından inşaat çalışmalarına vakit kaybedilmeden başlanacak."

Editör: TE Bilisim