Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Muğla Valiliği, Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde balayı turizmi başlatmak için kolları sıvadı. Ölüdeniz'e 7 km. uzaklıkta olan ve 350 metre yükseklikteki dağlarla çevrili vadide, 89 türde gece ve gündüz kelebeği yaşıyor. Mavi Yolculuk'un uğrak noktaları arasında yer alan vadi, birinci derece doğal sit bölgesi. Yeryüzü cenneti olarak adlandırılan Kelebekler Vadisi'nde yaşayan kelebekleri görmek için dünyanın dörtbir yanından turist geliyor.

Vali Amir Çiçek, Fethiye'nin turizm açısından bölgenin önemli destinasyonlarından biri olduğunu söyledi. Doğası, tarihi, deniz ve güneşiyle insanları kendine hayran bırakan bölgede, sürdürülebilir turizm için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. Bu destinasyonun içinde yer alan Kelebekler Vadisi'nin de kelebekleri, doğası ve bitki türleriyle farklı bir şekilde turizme hizmet ettiğini belirtti. Vali Çiçek, "Doğa güzelliğinin korunmasının yanında, insanların buraya güvenli şekilde aileleriyle gelebileceği, toplu turların gerçekleştirilebileceği bir planlama yapılmalı. Öncelikle burada imar planını düzenleyerek çalışma yapacağız. Şu anda orayı çalıştıran kooperatif, konunun üzerinde duruyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor. Vadiyi, içinde barındırdığı kelebek türleri ve bitki çeşitliliğiyle turizm açısından üzerinde çalışılması gereken bir destinasyon olarak görüyoruz." dedi. Kelebekler Vadisi'nin bir marka olduğunu, hem ülke hem de dünya turizmine tanıtılması gerektiğini anlatan Çiçek, "Böyle bir yerde balayı turizminin canlandırılmasını hedefliyoruz. Dünyanın dört bir yanından yeni evli çiftler, balayı tatili için buraya gelebilir. Bununla ilgili altyapı çalışmaları en kısa zamanda başlayacak." ifadelerini kullandı.

KELEBEKLER VADİSİ

İsmini, bünyesinde barındırdığı 89'dan fazla kelebek türünden alan Kelebekler Vadisi, muhteşem doğası ve endemik bitki çeşitliliğiyle ilgi çekiyor. Ölüdeniz Mahallesi'nde, dünyaca ünlü Babadağ'ın eteklerinde bulunan ve yaklaşık 350 metreye ulaşan sarp kayalıklarla çevrili vadideki yürüyüş parkuru, macera tutkunu turistlerin gözdesi. Ulaşımın Ölüdeniz'den tekneler veya Faralya'dan bir patikayla sağlandığı vadide, iple tırmanış noktaları ve zorlu parkur, her yıl binlerce misafiri doğayla başbaşa bırakıyor. Kaynağı Faralya Mahallesi'nde olan ve yaklaşık 50 metreden dökülen şelale ise yürüyüş parkurunu izleyerek denizle buluşuyor. Birinci derece sit alanında bulunan Kelebekler Vadisi'nde, çadır ve ağaç evlerde konaklamanın yanısıra günübirlik tur tekneleriyle gelen misafirler, plajda güneşlenip sakin bir gün geçirebiliyor.

Editör: TE Bilisim