Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Muğla Valisi Amir Çiçek, Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti, Lagina Hekate Kutsal Alanı ve Osman Hamdi Bey Evi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Çiçek beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte ilk olarak Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük mahallesinde Takı Tasarım Kurs Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli yaptığı açılış konuşmasında, Muğla'daki bütün kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ile eşgüdüm içerisinde hareket ettiklerini belirterek, iş gücü eğitim planı uygulamaları yaparak vatandaşların faydalanmalarını sağladıklarını söyledi.

Kadınların evlerinde yaptıkları el işi ürünlerini ekonomiye katmak amacıyla bu kursların açılmasını sağladıklarını belirten Vali Amir Çiçek ise "Tarihi eskiye dayanan, suyu, iklimi güzel, toprağı verimli Bozüyük mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız için güzel projeler üretmeye çalışıyoruz. Özellikle kadınlarımız ve gençlerimizin evlerinde ürettikleri işlerine destek olmak için bu kursları düzenledik. Bu kurslar sayesinde kadınlarımız ürettikleri ürünleri pazarlayarak aile ekonomisine katkı sağlayacak. Üreteceğiz, gençlerimizi iş sahibi yapacağız. Muğla'nın her tarafında hem kadınlarımızı hem de gençlerimizi iş gücüne katmak için ekip olarak canla başla çalışıyoruz. Tarihî ve doğal güzelliklerin çok olduğu bu bölgede neler yapabileceğimizi araştırmaya devam ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları Vali Çiçek ve protokol üyeleri tarafından verildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Bozüyük Kültür Evi'ni ziyaret eden Vali Çiçek, beraberindeki heyetle Lagina Hekate Kutsal Alanı ve Osman Hamdi Bey Evi'nde incelemelerde bulundu.Cihan

Editör: TE Bilisim