YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Muğla’da dün geceden beri etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, çok sayıda evin sular altında kalmasına yol açtı.

        Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muğla'da bugün metrekareye 78 kilogram yağış düştü. Şehirde dün başlayan ve bugün etkisini artıran şiddetli yağış nedeniyle bazı evlerin bahçe ve bodrum katlarını su bastı. Kötekli Mahallesi'nde su baskınlarından etkilenen evlerde yaşayan vatandaşlar ve belediye ekipleri, biriken suyu tahliye için çalışma başlattı.

        Yağış nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar da yaşandı. Düğerek, Karabağlar mahalleleri ile Çevre Yolu çevresindeki tarım alanları ve bazı yolları su bastı. Biriken su nedeniyle vatandaşlar, yol ortasına koydukları kaldırım taşlarının üzerinden karşıya geçmeye çalıştı. Yeşilyurt beldesinde derenin taşması sonucu çok sayıda evler sular altında kaldı.

        Evi sular altında kalan Sadike Aykan isim vatandaş, “Bütün eşyalarım ve yiyeceklerim sular altında kaldı. Allah’ım güzel Allah’ım yardım et.” diyerek ağladı. Bir başka vatandaş ise evindeki bütün eşyaların kullanılamaz hale geldiğini ifade ederek, “Derenin taşması sonucu sürekli evimizi su basıyor. Valiliğe dilekçe vermemize rağmen hiçbir şekilde işlem yapılmadı.” dedi.

        Marmaris ilçesinde de fırtına ve şiddetli yağış etkili oldu. Fırtına nedeniyle yükselen dalgalar, yat limanındaki işyerlerini olumsuz etkiledi. Yat limanındaki yürüyüş yoluna taşan dalgalar, oturma yerlerindeki tahtaları parçaladı. Vatandaşlar dalgalar yüzünden yürümekte güçlük çekti ve zaman zaman yükselen dalgalar nedeniyle ıslananlar oldu.

Editör: TE Bilisim