MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, 2012 yılında 2 bin 269 engelliye evde bakım maaşı bağlandığını bildirdi. Akkuzu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin son yıllarda çıkardığı kanunlarla engellilerin hayatını büyük ölçüde rahatlattığını ifade ederek, engeli maaşlarının yanısıra evde bakımını üstlenenlere de para verildiğini söyledi.

En az yüzde 50 özürlü ve ağır özürlü raporu olan ailede özürlüye bakmakla mükellef olanlara kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden az olması ve kendi hizmetini yapamaması halinde aylık net maaş ödendiğini kaydeden İl Müdürü Akkuzu, şunları söyledi: “Muğla’da 2012 yılında 2 bin 269 engelli evde bakım ücreti bağlandı. Toplamda ise 4 bin 268 engelliye 30 milyon 241 bin 18 lira ödeme yapıldı. Ortalama her ay bu rakam 100 civarında artıyor. Ayrıca kendisi bakamayacak olan ailelerin talebi halinde özürlüler, bakanlığımıza bağlı yatılı veya özel bakım merkezlerine yerleştiriliyor. Özel merkezlerin ücreti de yine bakanlığımız tarafından ödeniyor.”

Akkuzu, 2012 yılında evde bakım ücreti ödedikleri 990 aileyi evinde ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını belirterek, “136 engellimize kimlik kartı verdik. İl Özel İdaresi'nce üç adet hizmet aracı aldırarak, araç sayımızı 11’e çıkardık. Bu sayede hizmet almak için müracaat eden vatandaşlarımıza daha kısa sürede ulaştık. Bakanlığımızın yeni hizmet modeli olan çocuk evi sayısını 5’ten 10’a yükselttik. İlimizde yeni faaliyete geçen 5 çocuk evinin tamamının tüm malzemeleri, sivil toplum örgütleri tarafından karşılandı. Aile danışma merkezimize müracaat eden 136 aileye danışmanlık hizmeti verdik. Kuruluşta kalan 50 çocuğumuzu, ekonomik destekle ailesi yanına döndürdük. Ayrıca 88 çocuk, yuva ve yurda alınmadan ailesinin yanında ekonomik olarak desteklendi.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim