Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, "İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı" çalıştayı düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Güney Ege Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında finanse edilen "İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı" projesi kapsamındaki çalıştaya, paydaşların yanısıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, daire başkanları, ilçe belediyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanları, akademisyenler, çevre dernekleri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, Muğla gibi özel bir ilde çevrenin korunmasına katkıda bulunacak bir proje uygulamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Giray, "Bizler üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Bütün çevresel sorunlara, gerekli çözümleri üretme çabasındayız. Geliştirilen 'Karbon Ayak İzi' projesiyle kurumlar ve bireyler, hangi faaliyetleri ile doğada hangi ölçüde iz bıraktıklarını ve enerji verimliliğinin sağlanması için hangi aşamalarda gerekli tedbirleri almaları gerektiğini görebileceklerdir." dedi.

Başkan Vekili Çoban ise toprağın, suyun ve havanın hızla kirletildiğine dikkat çekerek, "Kirlenmeyi önlemek amacı ile Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 stratejik planımızda belirlediğimiz hedeflerden birisi de Muğla ilinde enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda ilerlemeler kaydetmektir. 'Çevre ve iklim dostu kent Muğla' sloganı ile çıktığımız bu yolda, yenilikçi faaliyetlerimizi devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmaların ardından çalıştay kapsamında, proje paydaşları tarafından sunumlar yapıldı.

Editör: TE Bilisim