İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) bünyesinde yeni kurulan Akdeniz Medeniyetleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKMEDAM), Müdür Doç. Dr. Adnan Çevik başkanlığında yılın ilk yönetim ve danışma kurulu istişare toplantısını yaptı.

Uluslararası anlamda Akdeniz medeniyetlerini araştırma merkezleriyle işbirliği protokollerinin gündeme geldiği istişare toplantısında, önümüzdeki aylarda “Arap Baharı”, “Ermeni Sorunu” ve “Kıbrıs” konu başlıklarıyla verilecek konferans ve seminerlerin yanısıra “Geçmişten Günümüze Muğla” ve “Medeniyetlerin Kavşağı Akdeniz” sempozyumlarının düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca UNESCO tarafından 2013'ün “Piri Reis Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla Piri Reis’in çizdiği dünya haritasının 500. yıldönümünde, “Piri Reis Haritaları Sergisi” düzenlenmesi planlandı.

Toplantıya MÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, AKMEDAM Uzmanı Arkeolog Şevki Bardakçı, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Demir, Yrd. Doç. Dr. Murat Keçiş, Öğr. Gör. Halil Apaydın, Öğr. Gör. İsmail Sınır ve yüksek lisans öğrencisi Şahin Çeler katıldı.

Editör: TE Bilisim