Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Rahmi Koç Müzesi’nin Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere ulaşmak için hayata geçirdiği Müzebüs’ün yeni durağı Muğla. Müzenin koleksiyonundan seçilen 70 nesnenin bulunduğu Müzebüs, 14-18 Ocak 2013 arasında Muğla’da beş okulun misafiri olacak. Milas ilçesindeki Merkez Ortaokulu ile 14 Ocak’ta başlayacak ziyaretler 15 Ocak'ta Sakarya Ortaokulu, 16 Ocak'ta Dr. Mete Ersoy Ortaokulu, 17 Ocak'ta Bodrum ilçesindeki Amiral Turgutreis İlköğretim Okulu ve 18 Ocak'ta Cumhuriyet İlköğretim Okulu'yla devam edecek.

Yola çıktığı günden bu yana bin 341 okulda toplam 242 bin 875 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 29 ilde 133 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim yılı boyunca yaz kış köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 nesne sergileniyor. Bunlar arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba da bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret edeceği okullar, Milli Eğitim müdürlükleriyle irtibata geçilerek belirleniyor.

Müzebüs’ün zor şartlar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını belirten Rahmi Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, “Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları, gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar.” dedi.

Editör: TE Bilisim