Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Muğla Belediyesi ile Muğla Yörük Obaları Derneği’nce, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Yörük Türkmenlerine bir kamyon yardım malzemesine gönderildi. Belediye Kadın Dayanışma Merkezi’nde toplanan giyim malzemeleri, dernek üyelerince kamyona yüklenerek Osmaniye’ye uğurlandı.

Dernek Başkanı Orhan Akcan, yaptığı açıklamada Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Yörük Türkmenlerinin bölgede ciddi sıkıntı çektiğini söyledi. Akcan, “Osmaniye’deki Yörük Türkmen Derneğimiz, bizimle irtibata geçerek kampların dışında ev ve ahırlarda yaşayan yaklaşık bin 500 Yörük Türkmeninin çok sıkıntı çektiğini iletti. Bunun üzerine belediyemizle birlikte bir hafta içinde bir kamyonluk yardım malzeme toparladık. Cumartesi günü Osmaniye’deki derneğimize teslimini sağlayarak vatandaşlarımıza dağıtımını yapacağız.” dedi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Suriye’deki üzücü olaylar sebebiyle Türkiye’ye soydaşlarının yanına sığınan Türkmenler olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımızın, ihtiyaç sahiplerine verilmesi üzere daha önce bağışladığı eşyalar başta olmak üzere Ortaca ve Bayır belediyelerinin kısmi yardımlarıyla toplanan bir kamyon malzeme, Yörük Obaları Derneği üyelerince Osmaniye’ye götürülecek. Soydaşlarımızın bir nebze olsun ihtiyaçlarını gidermek üzere kısa sürede böyle bir çalışma yapıldı. Taleplere göre gerekirse daha geniş yardım kampanyası düzenleyeceğiz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim