İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Muğla’nın il oluşunun 100. yılı dolayısıyla başlatılan çalışmanın üçüncü ayağında, il genelindeki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle biraraya gelindi. Esnaf Odaları Birliği Derviş Günday Salonu'ndaki "Yüzde 100 Muğla" adlı proje tanıtımına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Danışmanı Sami Kabaş, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'ndan İsmail Erşahin, il genelindeki ticaret ve sanayi, şoförler, esnaf ve deniz ticaret odalarıyla ekonomi ağırlıklı sivil toplum kuruluşları katıldı. Yaklaşık 150 katılımcının bulunduğu toplantıda sivil toplum kuruluşları, Muğla’nın 100. yılında yapılması gereken projelerini tanıttı.

AK Parti Milletvekili Ali Boğa, kimse dışlanmadan Muğla’nın 100. yılına katkı yapılması gerektiğini söyledi. Boğa, “Muğla’ya, Muğlalılar olarak bir rol vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar başkaları rol vermiş. Burada herkesin proje sorumluluğu yok fakat destek zorunluluğu var. Muğlalılar ortaya çıkan projelere destek verirse Ankara da bize destek verme zorunluluğu duyar. Bizim arzumuz, bu çalışmanın politik kulvara doğru yönelmemesi. Projeler, geniş tabanlı ve Muğla’ya has olmalı. Yasal ve finansal destek şart. Kısa ve uzun vadeli projeler olabilir.” dedi.

AK Parti Milletvekili Yüksel Özden ise 100. yılı fırsata çevirmek istediklerini ifade ederek, "Bu fırsat Muğla’nın çıkarları doğrultusunda, yeni yatırımlar olmalı. Asıl olan Muğlalıların birlikte çalışması ve hareket etmesi. Her proje bizim için değerlidir, bu projelerin Muğla’ya katkısı olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakanlık Danışmanı Kabaş da Türkiye genelinde GSM operatörlerinin kapsama alanlarının yüzde 100'e çıkarılması için 2015 yılına kadar süre olduğunu fakat Muğla’nın il oluşunun 100. yılında, 2013'te tamamlanacağını açıkladı. Kabaş, Muğla’dan gelecek projelere bakanlık olarak destek vereceklerini sözlerine ekledi. Erşahin ise görevlerinin yatırımcıların işlerini kolaylaştırmak olduğunu belirterek, “Kurum olarak bürokrasinin virüsüyüz. Bürokrasinin içindeki bürokrasiyi çözmeye çalışıyoruz. Yatırımcılarımıza yurtiçi ve yurtdışı finansman bulmak bizim işimiz.” diye konuştu.

Daha sonra tek tek söz verilen sivil toplum kuruluşları, projelerini kısaca tanıttı.

Editör: TE Bilisim