Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılacak alışverişler için tüketicilerin bilinçli hareket etmesini tavsiye ederek; "Muğla'nın parası Muğla'da kalsın ve yerel esnafa sahip çıkılmasını talep ediyorum." dedi.

Esnaf ve sanatkârların ülke genelinde dev market zincirleri ile uluslararası firmaların neredeyse her mahalleye girmesi nedeniyle iflas etme noktasına geldiğini ifade eden Şükrü Ayyıldız, "Alışveriş kolaylıkları nedeniyle vatandaşlarımız genelde evlerini ihtiyaçlarını bu zincir marketlerden yapmayı tercih ediyor. Ancak en zorda kalınan, cebinde paranın olmadığı zaman diliminde ise mahalle bakkallarının veresiye defterine ihtiyaç duyuluyor. Büyük marketler veresiye sistemi ile çalışmadığı için bu anlarda imdadımıza mahalle bakkalları ya da tanıdığımız esnaflar yetişiyor. Bu yetmiyor, hastamız ya da cenazemiz olduğunda hastanelere ya da kabristana ilk koşan yine bu esnaflarımız oluyor. Bu yüzden de yerel esnafımızın ayakta kalması lazım. Unutulmasın ki ülkemizde esnaf ve sanatkâr yok olursa, ülke ekonomimizin bel kemiği kırılmış olur. Bunun içinde kara gün dostu olan esnaf ve sanatkârlarımıza vatandaşlarımızın sahip çıkmasını ve onların ayakta kalmasına katkı vermek amacıyla Muğla'nın parasının Muğla'da kalmasını ve Yerel Esnafa Sahip çıkılmasını talep ediyorum." diye konuştu. Cihan

Editör: TE Bilisim