Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Abdulcabbar el-Ukeydi, Esed’in köşeye sıkıştığını, bu yüzden en yüksek silahlarını ve füzelerini sivil halkın üzerine yolladığını söyledi.

        Halep ve ilçelerinde görev yapacak yerel yöneticilerin seçimi öncesinde Gaziantep’e gelen Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Abdulcabbar el-Ukeydi, Suriye’deki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Esed’in köşeye sıkıştığını belirten Cabbar, “Kendisi de köşeye sıkıştığının farkında. O yüzden en yüksek silahlarını, füzeleri ile sivil halkı vuruyor. Buda onun köşeye sıkıştığını gösteriyor.” dedi.

        SURİYE'NİN YÜZDE 75'İ MUHALİFLERİN ELİNDE
    
        Genel olarak Suriye’nin kontrolünün yüzde 75’inin muhaliflerin elinde olduğunu vurgulayan Abdulcabbar el-Ukeydi, İdlip’in bir kısmı, Haseki ve Hama’nın köylerini de hesaba kattıklarında yüzde 75 oranında kontrolü sağladıklarını kaydetti. Son olarak bir polis merkezini ele geçirdikleri bilgisini veren Abdulcabbar el-Ukeydi, genel olarak askeri havaalanlarının hepsinin ve Halep sivil havaalanının kuşatma altında olduğunu ifade etti. Abdulcabbar el-Ukeydi, “Bir kardeş olarak Suriye halkı adına ve muhalifler adına Başbakan Erdoğan ve Türk milletine, devletine candan teşekkür ediyorum. Halep şehri ve etrafı inşallah yakın bir zamanda muhaliflerin eline geçecek.” diye konuştu.

        Türkmenlerin de çok aktif rol aldığı bilgisini veren Cabbar, “Türkmenler bizlere destek veriyor. Bizler de onları yabancı saymıyoruz. Bu süreç içerisinde hepimiz bir şemsiye altında toparlandık ve birlikte direniyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim