Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, cuma namazını Yalova Merkez Camii’nde kıldı. Namazdan sonra esnaf ziyareti gerçekleştiren İnce, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i eleştirdi.

        İnce, "Şimdi merak ediyorsunuzdur niye Merkez Camii’ne geldik diye. Bir kere sordum Diyanet İşleri Başkanı yokmuş onun için oraya gittim. Yoksa bu Diyanet İşleri Başkanı’nın arkasında namaz kılınmaz. Bu Diyanet İşleri Başkanı’na diyorum ki; cübbeni çıkar, git Tayyip’in yardımcısı ol, AKP Genel Başkan Yardımcısı ol ondan sonra siyaset yap. İzmirlilerin dinini, imanını, irfanını ölçmek bunun haddine değildir.” dedi.

        TBMM’de bir soru önergesi verdiğini ifade eden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ona diyorum ki bak ben bir soru önergesi verdim. Bazı belediyeler camileri sattı gösterip, satış yapıp borcunu ödüyor. Hazine'ye satıyor camiyi, borcunu ödüyor. ‘Bu belediyeler hangileridir’ diye soru önergesi verdim. Bana bugün cevabı gelmiş ‘vergi mahremiyeti nedeniyle’ açıklayamıyorlarmış bu belediyeleri. Bunlar kesin AKP’li belediyeler. Camileri satan belediyeler hangi belediyeler? Bu soru önergesine cevap vermiyorlar. Diyanet İşleri Başkanı bunu açıklasın. İzmirlilerin dini ile imanı ile uğraşmayı bıraksın” ifadesini kullandı. Vakıfbank’ın 756 milyon lira borcunun silindiğini ifade eden İnce, “Bakın Vakıfbank ve iştiraklerini eski AKP milletvekilleri ile doldurdular.” diye konuştu.

        Bir üniversite öğrencisinin Yalova Üniversitesi'ne kampüs yapılmasını talep etmesi üzerine Muharrem İnce, "Ödenek getirme şampiyonu bir milletvekilimiz daha var. İkide bir söylüyor. 2-3 trilyon getiriyor. Gelirken gördüm Bolu’da çuvalla para vardı elinde. Yeni ödenek getiriyordu buraya. Herhalde oraya getiriyordur. Ben bunu gündeme getireceğim.” dedi.


Editör: TE Bilisim