İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
TÜSİAD’ın yeni Başkanı Muharrem Yılmaz, Bursa’nın Karacabey ilçesindeki baba ocağında hayırla yad ediliyor. Köyün okulu, camisi, düğün salonu ve yollarını yaptıran Muharrem Yılmaz, fakir fukaraya yardımları ile biliniyor. Muhtardan, cami imamına, en yaşlısından gencine kadar herkesin hayır duasını alan Muharrem Yılmaz’ı, köylüler şu ifadelerle anlatıyor: “Muharrem Bey’in siyasi görüşü, fanatikliği yoktur. Kesinlikle başarılı olacaktır. Küçük olmasına rağmen bize de öğüt verir. ‘Her zaman insanlarla ilişkinde esnek ol, alçak gönüllü ol, sen kazanırsın’ der.”

    Muharrem Yılmaz’ın doğum büyüdüğü Karacabey’ye ‘Kirmikir’, yeni adıyla Harmanlı, çevre köylere göre standartları oldukça yüksek bir köy. Özel okullarla yarışacak düzeyde modern bir okulu, son derece büyük ve modern bir camisi, düğün salonu, tarihi muhtarlık binası, lojmanları, kaldırım taşlı yolları ile bir köyden çok küçültülmüş modern bir şehri andırıyor. Bu köyün, bu hale gelmesinde en büyük pay ise Yılmaz ailesine ait.

    TÜSİAD’ın başkanlık koltuğuna oturan Muharrem Yılmaz’ın Selanik göçmeni olan Celalettin ağa, köyde uzun süre muhtarlık yapmış. Bu dönemde köye okul, cami ve muhtarlık binası gibi birçok yapı yapılmış. Celalettin ağanın oğlu Sadık Yılmaz döneminde de köye düğün salonu gibi bir çok eser bırakılmış. Köyün eskiyen ve küçük kalan camisi de Sadık Yılmaz tarafından yıkılarak yeniden yapılmış.

    “BABASI İÇİN HER SENE MEVLİT OKUTUYOR”

    Köylüler, Yılmaz ailesinin desteklerini anlata anlata bitiremiyor. Köylülerden Celal Özkaraca, Muharrem Yılmaz’ı çok iyi tanıdığını belirterek, şunları dile getiriyor: “Köye gelip gidiyor, babası için her sene mevlit okutuyor. Yufka, pilav, lokma yaptırıp dağıtıyor. Ramazan bayramlarında herkese erzak dağıtıyor. Sadece buraya değil, Kacabey’in yakın köylerine de dağıtıyor.”

    80 yaşındaki Osman Turan, Yılmaz ailesinin çok iyi insanlar olduğunu belirtiyor. Turan, “Köyümüze çok faydaları var. Camimizi yaptılar, düğün salonunu yaptılar, yollarımızı yaptılar, okulumuzu yaptılar. Daha ne yapsınlar. Ağzımıza ekmek mi versinler. Her bayram geliyor, başka zamanlarda da geliyor. Köylüye Ramazanlarda erzak veriyor, para veriyor.”

    LAFCI: KURBANLARI KÖYDE KESİP FAKİRLERE DAĞITTIRIR”

    Köy muhtarı Hüseyin Lafcı ise Yılmaz ailesinin dedelerinin Rumeli’den geldiğini hatırlatarak, dedesi Celaleddin Yılmaz zamanında okul, yol yapıldığını, fakirlere yardım edildiğini dile getiriyor. O günleri babasından dinlediğini belirten Lafcı, şunları anlatıyor: “Buraya çok hizmetler vermiş. Birlik beraberliğin çok olduğunu anlatırlardı. Öküzü ölene öküz alırmış. Düğünü olan yardım edermiş. Karacabey’e gittiler ama köylerini hiç unutmuyorlardı. Celaleddin Yılmaz her bayram burada oturur, köylülerle bayramlaşırdı. Şimdi aynı şeyi Sadık Beyden sonra Muharrem Bey de sürdürüyor. Her Ramazan ve Kurban bayramlarında gelir. Kurbanlarını burada kestirir. Kestiği kurbanları fakir fukaraya dağıttırır, kabristanı ziyaret eder ve tekrar Bursa’ya gider. Fakirlere zarfler içinde paralar ikram edilir.”

    “EVİNİ ÖĞRETMENE VERDİ, LOJMAN SÖZÜ VERDİ, ONU DA YAPACAK”

    Devamlı köydeki ihtiyaç sahibi ve hasta olanları sorduğunu vurgulayan Lafcı, şöyle devam etti: “Hiçbir zaman köyle ilişkisini kesmez. Herkesle arası çok iyi. Kimsenin kalbini kırmamışlardır. Kimseye sırtlarını dönmezler, düğünde, acı da her şeyi paylaşırlar. ‘Bize babamızdan vasiyet var, biz yaşadığımız sürece o köye hizmet etmeye hazırız’ derlerdi. Alçak gönüllüdür. Büyüklerine abi diye hitap eder. Okulun açılmasını o sağladı. Elden geçirdi, bir sürü para harcadı. Evini öğretmene lojman olarak verdi. Şimdi bir lojman yapma sözü verdi, onu yapacak.”

    “ SİYASİ GÖRÜŞÜ VE FANATİKLİĞİ YOKTUR, ALÇAK GÖNÜLLÜ OLMAYI ÖĞÜTLER”

    SÜTAŞ’ı büyüttüğünü ifadeden muhtar Lafcı, “Çığ gibi büyüyor. Biz gurur duyuyoruz. Bizim için büyük bir şeref. Böyle birisine sahip olduğumuz için şuan biraz da duygulanıyorum. Yeni görevinde başarılı olacağına eminim. Muharrem Bey’in siyasi görüşü, fanatikliği yoktur. Kesinlikle başarılı olacaktır. Küçük olmasına rağmen bize de öğüt verir. ‘Her zaman insanlarla ilişkinde esnek ol, alçak gönüllü ol, sen kazanırsın’ der. Bunu bana diyen herhalde kendisi de böyle yapacaktır.” diye konuştu.

    Köy sakinlerinden Recep Karasakal, Muharrem Bey’i çok sevdiklerini, sürekli köye gelerek halkla diyalog kurduğunu belirtti. Köyün bir ihtiyacı olduğunda da yardımını esirgemediğini dile getiren Karasakal, çok gururlu ve sevinçli olduklarını vurguladı.

    İMAM: HER NAMAZ SONRASI İHTİYACIMIZ OLUP OLMADIĞINI SORAR

    Köy imamı Servet Gökmen ise Muharrem Yılmaz hakkında şunları anlattı: “Muharrem Bey her bayram köye geldiğinde her namaz çıkışında ‘hocam var mı bir ihtiyacınız, bir sıkıntınız, bir derdiniz’ diye mutlaka sorar. Maddi olarak da sıkıntımız olduğunda söyleriz kendisine, gerekli talimatı verir. Her türlü yardımı esirgemez. Çok alçak gönüllü birisi. TÜSİAD’ın başında da çok güzel, hayırlı işler yapacağına eminim.”

Editör: TE Bilisim