Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, Ergenekon davasının tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Ergenekon davasını izleyen Gezen, duruşmaya ara verildiğinde Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile de kısa süre görüştü.

Müjdat Gezen, Silivri Cezaevi'ne gelerek Ergenekon davasının tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştü. Gezen, cezaevinden çıktıktan sonra da cezaevinin hemen yanında Ergenekon davası yargılamasının yapıldığı duruşma salonuna izleyici olarak girdi. Bir süre duruşmayı izleyen Gezen, duruşmaya ara verildiğinde de tutuklu sanıklardan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile kısa süre görüştü. Gezen, bu görüşmenin ardından duruşma salonu çıkışında açıklama yaptı.

Doğu Perinçek ile eski arkadaş olduğunu ve kendisiyle görüşmek için cezaevine geldiğini belirten Gezen, daha sonra da duruşma salonunda Balbay ve Özkan ile görüştüğünü söyledi. Gezen, "Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile duruşma salonunda bağırarak, konuştum. Mustafa Balbay, güzel bir oyun yazmış, Rutkay Aziz, Levent Kırca ve benim gibi tiyatrocuların oynamasını istiyordu. Tam görüşemedik. Avukatı benim getirdiğim haberleri ona iletecek." dedi.

Basın mensupları tarafından mesajı olup olmadığı sorulan Gezen, "Güzel iyi duruşmaların olduğu ya da duruşmaların hiç olmadığı günler diliyorum. Türk toplumu için yeni bir anayasayla mı, yeni bir düzenlemeyle mi, nasıl olacaksa. Özgürlüğün ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz ama özgürlüğün olmadığını ben 12 Eylül'den önce ve sonra yatmış olmaktan dolayı daha iyi biliyorum. O yüzden bana dokunuyor böyle şeyler." diye konuştu.

Gezen, açıklamasının ardından özel minibüsü ile Silivri'den ayrıldı.

Editör: TE Bilisim