İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Murat Dağı termal turizm ve kayak merkezinde hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Murat Dağı’nda kayak yaptı.

    Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu’nun da katıldığı programda Başkan Saraoğlu kar motosikleti ile gösteri yaptı.

    Kaymakam İsmail Çorumluoğlu yaptığı açıklamada, “Murat Dağı’na kayak yapmaya gelen vatandaşlarımız isimlerini bize yazdırarak kayak eğitimin veriyoruz. Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim görevlileri burada kayak eğitimi veriyor. Amacımız burada kayak yaparak yorulan vatandaşlarımızı bin 450 rakımlı termal hamamlarda yorgunluklarını attırmak.” şeklinde konuştu.

    Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu ise Türkiye’de hem termal suyun hem de kayak sporunun yapıldığı yer sayılıdır. Murat Dağı'nın böyle bir güzelliği de var. Termal sular ortalama deniz seviyesinden 400 ile 600 metre arasında çıkıyor. Murat Dağı'nda ise bin 450 metre de sıcak su çıkıyor. Murat Dağı'nda hem spor yapacaklar hem de termal sularımızdan faydalanabilecekler.” dedi.

Editör: TE Bilisim