Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Hasköy ilçesindeki Kadir Rezzan Has Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) tarafından başlatılan kitap okuma kampanyası çerçevesinde öğrenciler, ders aralarında ve yemek sırasında dahi kitap okuyor.

Pansiyon Müdür Yardımcısı Halide Bıldırcın, her sabah düzenli şekilde ders başlamadan önce idareci, öğretmen ve öğrencilerin kitap okuduğunu söyledi. Bıldırcın, “Kitap okuma kampanyası sayesinde okulumuzda kitap okuma kültürünü oluşturduk. Öğrencilerimiz teneffüs aralarında, yemek sırasında bile kitap okuyor. Bu sayede gerek konuşmalarında gerekse derslerinde düzelmeler olduğunu görüyoruz.” dedi.

“ÖĞRENCİLERDE KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI OLUŞTU”

Öğrencilerin yemek sırasında, bahçede, boş vakitlerinde sürekli kitap okuduklarını dile getiren Pansiyon Müdür Yardımcısı Bıldırcın, “Özellikle yemek sırasında öğrencilerimiz beklerken, boşuna vakit geçirmesinler düşüncesi ile böyle bir uygulama yapmaya karar verdik. Öğrencilerimize, sırada beklerken, yemek sıranız gelinceye kadar hem beklerken canınız sıkılmaz hem de kitap okuyup kültürünüzü geliştirirsiniz, dedik. Onlar da olumlu karşılayınca bu uygulamayı hayata geçirmiş olduk. Şu anda tüm öğrencilerimiz, yemek sırası beklerken elinde bir kitap bulundurur ve okur. Öğrencilerimizden bir tek tanesi bu konudan şikâyetçi değildir.” diye konuştu.

Kitap okuma kampanyasının önemli olduğunu belirten Bıldırcın, "Okulumuzun başlattığı kampanya, önceki yıllardan bu yana devam ediyor. Bazı öğrenciler bir dönemde 10-12 kitap okuyorsa, gerçekten takdire şayan bir durumdur. Bazı okullarda öğrenciler okumaya tam geçmemiş ama bizim öğrencilerimiz kitap okuma kültürünü kazanarak okumalarını hızlandırmışlardır. Bu da gerçekten bizi çok gururlandırıyor ve ne kadar yararlı bir kampanya olduğunu görüyoruz." şeklinde konuştu.

Öğrenciler, öğretmenleri sayesinde edindikleri okuma alışkınlığını pekiştirmek için her gün yeni kitaplara yöneldiklerini ifade ederek, “Boş zamanlarımızın yanı sıra yemekte, teneffüste, hatta bahçede ve yatakhanemizde bile kitap okuyoruz. Kitap okumak, öğretmenlerimizin dayatması ile gerçekleşen bir olay değil, biz kitap okumayı çok seviyor ve bunu sürdürmek istiyoruz. Okulumuzdan edindiğimiz bu alışkanlık, daha cesur, daha konuşkan ve aktif olmamızı sağlıyor. Kitap okumayı tüm arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz.” dediler.

Editör: TE Bilisim