Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kürt sorunun çözümü ile ilgi başlatılan sürecin Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin Kürt sorunu olduğunu belirten Dündar, bu sorunun çözülmesi için atılan adımlara toplumun tüm birleşenlerinin destek olmasını gerektiğini bildirdi.

Yapılan görüşmelerin aksatılmadan kararlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini aktaran Dündar, halkın süreçten umutlu olduğunu kaydetti. Başlatılan sürecin Türkiye için tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayan Dündar, bu sürece engel olanların tarih önünde hesap vereceğini söyledi.
Toplumda olumlu bir havanın oluştuğunu dile getiren Dündar, ”Hükümettin başlattığı çözüm sürecini destekliyoruz. Bu sorunun çözülmesi sadece bölge için değil tüm Türkiye için önemli. Onun için sadece bölgedeki bileşenlerin değil batıdaki kardeşlerimiz de bu sürece destek vermeli. Bu sürecin olumlu sonuçlanması için gösterilen kararlı tutumun devam etmesini istiyoruz. Biz, artık kan dökülmesini istemiyoruz. Halkımız artık bu sorunun çözülmesini istiyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim