Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Vali Sebahattin Öztürk’e nezaket ziyaretinde bulundu.

MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ve yönetim kurulu üyeleri ile Genç MÜSİAD Başkanı Emre Durmazpınar, Vali Sebahattin Öztürk’ü ziyaret etti. MÜSİAD Şube Başkanı Dr. Bekmez, iş adamlarının yerel problemleriyle çevre ülkelerle olan ithalat ve ihracattaki sorunları dile getirdi. Erzurum’a 300 kilometre mesafede 6 tane ülkenin bulunduğuna dikkat çeken Dr. Bekmez, “Bu ülkeler Sivas’tan daha yakın. Buna rağmen henüz bu ülkelere gitmeyen iş adamlarımız var. Bunları belirli organizasyonlarla bu ülkelere götürüp oradaki iş yatırımcı adamları ile tanıştırmak karşılıklı iş görüşmelerini sağlamalıyız. Bu konuda sizden de destek bekliyoruz. Sizin de aramızda olacağınız geniş katılımlı bir heyetle önümüzdeki aylarda bu ülkelere gitmek istiyoruz.” dedi.

Vali Sebahattin Öztürk, her zaman yatırımcının yanında olduğuna işaret ederek, Erzurum’un ve Erzurumlu iş adamlarının bir an önce komşu ülkelerle temasa geçmesi gerektiğinin altını çizdi. İran ve Azerbaycan’ın yanı sıra Nahçivan, Gürcistan'ın pazar olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgu yapan Vali Öztürk, “Ben her zaman yatırımcı işadamlarımızın yanındayım. Bu ülkelerle iş adamlarının karşılıklı ticari görüşme yapmaları fuarlar düzenlemelerini elimizden geldiğince destekleriz, destekliyoruz da. Yeter ki iş adamlarımız buralarda araştırma yapsınlar neler satabiliriz ya da neler getirebiliriz bunun alt yapısını çok iyi yapmalı. Hatta bu ülkelere giderken alt yapı araştırması yapabilecek uzmanlardan da yararlanmalı. İş adamları ikili görüşmelerini yaparken, uzman kişide o ülkedeki pazarın yanı sıra, üretim ve tüketime dayalı alt yapıları araştırıp incelemeli. Bu konuda hazırlayacağı bir raporu siz iş adamlarımıza sunarak yönlendirmeli." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim