Türkiye Müslüm Baba’sını uğurluyor. Yaklaşık 4 aydır tedavi gören Müslüm Gürses için düzenlenen ilk tören Cemal Reşit Rey’de düzenlendi. Müslüm Gürses’in naaşı sahneye getirilirken usta sanatçının dostları ve sevenleri salonu doldurdu.


"DÜNYANIN EN İYİ İNSANINI KAYBETTİM"     

Eşi Muhterem Nur, ayağa kalkamadığı için oturduğu yerden sadece birkaç cümle söyleyebildi. Muhterem Nur, “Özür diliyorum sesim çıkmıyor. Dünyanın en iyi insanını kaybettiğim için çok üzgünüm. Onun gibi bir insan çıkmayacak. Başka bir şey söyleyemiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum" sözleriyle acısını dile getirdi.

‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’

Salon çıkışında konuşan Muhterem Nur, "Çok canım yanıyor, Müslüm bir daha geri dönmeyecek artık bunu biliyorum" dedi.


Müslüm Gürses hangi yaralara merhem oldu?

MÜSLÜM GÜRSES İÇİN KİM NE DEDİ?

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: “Başımız sağ olsun Allah gani gani rahmet eylesin. O bize demişti ki ya gittiğin yerde mutlu ol ya da kalbimde tahta sahip ol. Biz inanıyoruz ki o gittiği yerde mutlu olacak. Biz onu ne kadar seversek sevelim onu yaratan kadar sevemeyiz. O onu daha çok sevenin yanına gitti.”

"DÜN GÖRDÜĞÜM SEVGİYİ ASLA UNUTMAYACAĞIM"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: “Eşleri hanımefendiye ne kadar teşekkür etsek azdır. Müslüm Baba’ya karşı hanımefendi o 109 gün ve öncesinde ne kadar fedakâr olduğunu gösterdi. Ve sizlere teşekkür ediyorum. Tencere kaynarken herkes var. Ama tencere kaynamazken sizler varsınız. Dün Müslüm Babayı Zincirlikuyu’ya götürürken gördüğüm sevgiyi asla unutmayacağım.”

"HAYATI BOYUNCA HİÇ MUTLU OLMADI"

Tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakkı Bulut, "Hayatı boyunca hiç mutlu olmadı, Türk Sanat camiasının başı sağı olsun" dedi.

Törene katılan şarkıcı Mine Koşan da Gürses ile ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı: "Müslüm Gürses çok özel bir ses ve özel bir kişilikti. Benim kafamda hep Usta şarkısı çalıyor nedense. Gürses halkın duygularını ve düşüncelerini dile getiren bir sanatçıydı.

Menajeri Nevzat Takmaz, "Abim böyle ölümü hak etmedi. Sürekli Müslüm Baba'nın yanındaydım, çok uğraştık kurtaramadık" dedi.

"BÜLENT ABİ, GERÇEKTEN ÖLDÜ MÜ"

Türkücü Bülent Serttaş: "Müslüm Gürses'i tanımak lazımdı. İnsanların nabzını ölçmek için yürüdüm, hakikaten çok seviliyormuş. Bana taziye dileyenler, "Bülent Abi, gerçekten öldü mü" diyenler, ağlayanlar, inanmayanlar var. Ama artık aramızda değil Müslüm Gürses. Bugün şarkılar ağlıyor sazlar ağlıyor insanlar ağlıyor."

Sanatçı Selami Şahin: “Müslüm kimseyi taklit etmedi. Biz Adana'dan taşınıyoruz. Dostluğumuz 40 yılı geçti. Az önce dinledim bir şarkısını. Çok ağladım. "Allah'ın zoruna gider mi bilmem, böyle yaşamaktan bıktım ben usta..."

Müslüm Gürses hangi yaralara merhem oldu?

Editör: TE Bilisim