Allah rahmet eylesin. Çok özel ve güzel bir insan her faniye nasip olmayacak gönüllere taht kurarak gök kubbede çok güzel bir hoş seda bırakarak uçmağa vardı.

Model bir hayat sürerek ebedi aleme göç etti.

Siyasette incelenmesi üzerine araştırma yapılması gereken ülke için rol modeldir.

Bu toprakların inanç ve kültür ikliminin dokusunu taşıyan o milli ve dini değerleri hayat haline getiren bir ömür sürdü.

Mustafa Canlı hakkında tez yazılması gereken davranış kalıpları ortaya koyan irdelenmesi incelenmesi model alınması gereken mümtaz bir kişiliktir.

Bir örnek Gümüşhaneli örnek siyasetçi örnek bir Müslüman Türk evladıdır.

Hayatıyla bey efendi çok güzel bir aile reisi, komşu, arkadaş, kardeş hemşeri bu milli dini sosyolojik tanımlamaların karşılık bulduğu ender bir insandır.

Güzel gülen hoş insan yolun açık menzilin mübarek olsun.

Koltuğu, particiliği hizmet aracı gören kör taassubu mahkum ve mevta eden birisi olarak koltuklarını ölümsüz zannedenlere kapak gibi ibret öyküsüdür.

“Mağrurlanma padişahım senden büyük Allah var” ifadesinin koltuğunla mağrurlanma Mustafa Canlı gibi ezberleri bozan bir gönül insanı geçti Gümüşhane’den.

Sahi çok zor gelir böyle bir insan Gümüşhane’ye, keşke yaşarken kıymetini bilebilseydik. Partiniz ne olursa olsun Mustafa Canlı her parti yetkilisi veya partici için incelenmeye taklit edilmeye örnek alınmaya değecek insanca adamca bir rol modeldir.

Siyasi tercih başka bir şey ama adamlık çok daha ayrı bir maharettir.

Altın fırtınasının ortasında, Gümüşhane Altın fırtınasının ortasında, Gümüşhane

Kabrin nur mekanın cennet olsun Aziz kardeşim.

Komşun efendimiz ve şehitler olsun.

Bizde geleceğiz belki yarın belki yarından da yakın…

Editör: TE Bilisim