DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Mersin’in Tarsus ilçesinde düğün salonlarında çalışan müzisyenler, düğünlerde atılan 1 dolarları normal değerinin altında alan dövizcilerden şikayetçi.

Düğünlerde atılan 1 dolarlık banknotları Türk lirasına çevirmek istediklerinde haksızlıkla karşılaştıklarını dile getiren müzisyenler, alışı 1.75 TL olan 1 doları döviz bürolarının 1.50 TL’den dahi almadığını söylüyor.

Müzisyen Mustafa Sarı, “20 senedir Tarsus’ta bu işi yapıyorum. Böyle bir şey görmedim. Fakat son günlerde döviz bürolarına gittiğimizde şok yaşıyoruz. Bütün dövizciler anlaşmış gibi bizden elimizdeki dolarları değerinin altında almak istiyor. Doların kuru 1.75 TL olmasına rağmen bizden 1.50 TL’ye almak istiyorlar. Bunun sebebini çok merak ediyoruz. Biz emekçi insanlarız, yetkilisinin, ilgilisinin bu işe el atmasını istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”dedi.
Müzisyenler İhsan Ekici ile Erol Kalkan da aynı durumdan şikayetçi olduklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Editör: TE Bilisim