İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Malatya'da, televizyondaki 'hediye veren Noel baba' karakteriyle bir çocuğun Hıristiyan olmak istemesi üzerine kampanya başlatan cami imamı, 40 gün boyunca sabah ve yatsı namazlarını camide kılan çocuklara tablet bilgisayar dağıtacak.

        Malatya Mescidi Takva Camii İmamı Mahmut Aslan, çocuklara namaz kılma alışkanlığını kazandırmak ve camiye olan sevgilerini artırmak için böyle bir projeyi uygulamaya koyduklarını söyledi.

        Çocukların küçük yaşta cami bilincini kazanmaları için örnek bir çalışmaya imza atan Arslan, projeyi, bir çocuğun medyadan izlediği 'Noel Baba' filmiyle Hristiyan olmak istemesi üzerine hayata geçirdiğini anlattı.

        Arslan, şöyle devam etti: “Bir gün camideyken yanıma bir vatandaş geldi. Kendisinin 6 yaşında bir çocuğunun olduğunu ve Hıristiyan olmak istediğini söylediğini ifade etti. Çocuğun din değiştirmek istemesinin sebebi ise Noel Baba'nın çocuklara her yılsonu hediyeler getirmesiymiş. 'Biz de Hıristiyan olalım ki bize de hediye getirsinler' demiş. Ben gerçekten dehşete düştüm ve şok oldum. Sonra kendi kendime dedim ki ‘en iyisi biz çocuklara yönelik böyle bir kampanya başlatalım ki camiye gelmeye heveslensinler.’ Böylece kampanyayı başlattık. 40 gün boyunca sabah ve yatsı namazlarını camide kılan çocuklara tablet bilgisayar hediye edeceğiz."

        "40 GÜN NAMAZA DEVAM EDEN KİŞİ NAMAZ ALIŞKANLIĞI KAZANIR"

        Kampanyanın çocuklarla birlikte büyükleri de camiye çekeceğine inandığını belirten Arslan, “Amacımız burada kampanya ile kısa süreli bir gündem oluşturmak değil. Çocuklarımıza camiyi sevdirmek, ibadetlere alıştırmayı istiyoruz. Ayrıca çocuklar sabah ve yatsı namazlarına gelirken tabiî ki zaman zaman babaları da yanlarında gelecektir. Böylece hem çocukların hem de babalarının ibadetlerini camide yapmalarına vesile olmayı hedefliyoruz. 40 gün namazını aksatmadan kılan bir kişinin, alışkanlık kazanarak bir daha bırakmayacağını düşünüyoruz.” dedi.

        Kampanya kapsamında 40 gün sabah ile yatsı namazlarını düzenli olarak camide kılan çocuklara dağıtılacak bilgisayarların hayırsever bir işadamı tarafından karşılanacağını ifade eden Arslan, bununla birlikte camiye gelen çocuklara her gün ‘bir ayet bir hadis’ ödevi vererek 40 gün sonunda en fazla ayet ve hadis ezberleyen çocuklara da sponsor destekleriyle umre ziyareti gibi çeşitli hediyeler vermeyi planladıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim