‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ve İş-kur Bitlis İl Müdürlüğü organizesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TÇYP) kapsamında istihdam edilen 40 kişilik ekip tarafından Nemrut Krater Gölü piknik alanlarında çevre temizliği yapıldı.

Çalışmalara ilk olarak belediye sınırları dışındaki Van Gölü sahillerinden başlayan ekip, bu kez ilçe sınırları içerisinde bulunan Nemrut Krater Gölü civarındaki piknik alanlarında temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün devam eden çevre temizliğinde bir kamyon dolusu çöp toplandı. Ayrıca çevre temizliği yapılan alanların yeniden kirletilmemesi için uyarı levhaları asıldı, çöp toplama alanları oluşturuldu.

İstihdam edilen 40 kişilik ekibin, halkın yoğun olarak kullandığı plaj, piknik ve mesire alanları yanı sıra mezarlık gibi yerlerde çevre temizliği çalışmasını sürdürdüğünü belirten Kaymakam Murat Erkan, temizlik çalışmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ifade etti. Erkan şöyle konuştu: “Yapılan temizlik çalışmaları yaz sezonu boyunca devam edecek. İlçemiz belediye sınırları dışında bulunan ve halkın yoğun olarak kullanmış olduğu plaj, piknik ve mesire alanlarının yanı sıra mezarlık gibi yerlerde belirli periyotlarla temizlik çalışması yapılacak. Daha öncesinde belediye sınırları dışındaki Van Gölü sahillerinde 3 gün devam eden bir temizlik çalışması yapılmıştı. Bu kez çalışmalara Nemrut Dağı'ndaki Krater Gölü civarında bulunan piknik alanlarında devam edildi. Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Nemrut Krater Gölü civarı çöplerden arındırıldı. Ayrıca temizlik çalışması yapılan alanların yeniden kirletilmesinin önüne geçmek için çöp toplama alanları oluşturuldu.”

Editör: TE Bilisim