Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba? Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba?
Anadolu´da nesli tükendiği düşünülen yakalı toy kuşu, en son 1912 yılında Kars’ta görülmüştü. Tekrar 20 Ekim 2020’de Akçaabat’ta görülünce adeta mucize olmuştu, çok sevindik.

Ancak Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından kırmızı listeye alınan yakalı toy kuşunun topraklarımızdaki yaşamı maalesef çok sürmedi.

Kazakistan’da üretilip sırtında takip cihazıyla doğaya salınan kuş göç yorgunu olarak bitkin bir halde 20 Ekim günü Akçaabat’ta bulundu.

Kuş gözlemcileri tarafından bulunan yakalı toy kuşu hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek tedavisine başlandı.

Tedavi edildikten sonra 14 gün önce Gümüşhane’de yeniden doğaya salındı.

Uydu ve radyo frekanslarıyla takip edilen kuşun bakımını Trabzon’da doğa fotoğrafçısı Hakan Kahraman üstlenmiş ismini de ‘Lazize’ koymuştu.

Ne yazık ki Lazize iyileştikten sonra ancak 600 kilometre uçabildi. Takip cihazından 4 gün boyunca sabit bir noktadan sinyal gönderirken son 2 gün o sinyaller de kesilmişti.

Bunun üzerine harekete geçen Hakan Kahraman yakalı toy kuşunu Yozgat’ın Sorgun ilçesinde av tüfeğiyle vurulmuş halde ölü olarak buldu.

Eşsiz bir canlı daha böylece kör bilinç sahipleri tarafından hiç çekinilmeden yok edilmiş oldu.

Editör: TE Bilisim