En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Niğde Üniversitesi bir ilke imza attı. Ortaklarının arasında Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'n de (GESİAD) bulunduğu 'Güneş enerjisi için etkili eğitim sistemlerinin oluşturulması ve adaptasyonu' isimli proje ile Avrupa Birliği’nden Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi aldı.

    Yürütücülüğünü Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Aras’ın yaptığı projenin açılış toplantısı Niğde’de GESİAD toplantı salonunda yapıldı. GESİAD Başkanı Mustafa Şan, "Değişen dünya düzeni ile yenilebilir enerjiye ihtiyaç giderek artmaktadır.” dedi.

    Bu enerjiyi en etkin kullanılabilir hale getirmek için GESiAD’ın Niğde Üniversitesi ile yapmış olduğu bu çalışmadan son derece memnun olduklarına değinen Şan, “Üniversite ile sanayicinin buluşması ile büyük ilerlemeler kaydedileceğini düşünüyoruz. Bu noktada üzerimize düşen her türlü vazifeye açığız." diye konuştu. Şan, bütçesi yaklaşık 300 bin Euro olan ve 8 ortağı bulunan bu projede; Türkiye, Almanya, İspanya ve Portekiz ülkelerinden çeşitli üniversiteler, enerji şirketleri ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığını belirtti.

Editör: TE Bilisim