Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Ülkelerindeki Türk okullarına hayran kalan Nijerli 4 bakan yardımcısı, eğitim sistemini yerinde incelemek amacıyla Türkiye’ye geldi.

İlk olarak İstanbul’da özel ve devlet okullarında incelemelerde bulunan Nijer heyeti, ardından Bursa’ya geldi. Heyette, bakan yardımcıları, Nijer İlköğretim Okulları Genel Müdürü Yahamadou Tehamago Ali, Yüksek Öğretim Okulları Genel Müdürü Ali Habu, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yacouba Garba, Orta Öğretim Kurumları Genel Müdürü Zakari Hima Barkire ve Nijer Bedir Türk Okulları Genel Müdür Yardımcısı Hamit Çınar yer aldı.

Özel Nilüfer Eğitim Kurumları’nı gezen Nijer bakan yardımcıları, Özel Rafet Kahraman İlköğretim Okulu’nda Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı ile kahvaltı yaptı. Nijer heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Ali Dilitatlı, Türk okullarının dünyanın hemen her ülkesinde çok büyük başarılar ortaya koyduğunu ifade etti. Dilitatlı, bu okullara ve eğitim sistemine gösterilen ilginin çok önemli olduğunu kaydetti.

Nijer Bedir Türk Okulları Genel Müdür Yardımcısı Hamit Çınar ise Nijer’in 4 bakan yardımcısının, Türk eğitim öğretim sistemini yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye geldiğini dile getirdi. Çınar, heyetin İstanbul ve Bursa’da devlet ve özel okulları gezerek temaslarda bulunduğunu ifade etti. Nijer Bakan Yardımcıları, Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ı da ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim