Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrail güvenlik kabinesi tarafından 11 oya karşı 14 oyla kabul edilen yasa teklifini eleştirdi. Yasanın parlamentodan geçmesi halinde ırk üzerine kurulu yeni bir rejimin doğacağını belirten Kurtulmuş, "İsrail Ortadoğu’nun göbeğinde, dünyanın merkezinde yeni bir apartayt rejim kuracaktır. Dünya ırk üzerine kurulmuş bir rejimden yeni kurtulmuşken öyle görünüyor ki İsrail yeni bir apartayt rejim olarak ortaya çıkacaktır.” dedi.

Numan Kurtulmuş, Yıldız Sarayı Seyir Köşkü'nde düzenlenen Kudüs’teki İslam Mirasının Korunması ‘IRCICA’ Uluslararası Konferansı’na katıldı. İsrail hükümetini eleştiren Kurtulmuş, “Maalesef İsrail hükümetinin son dönemlerde artırmış olduğu baskıları ve saldırgan tavırları Orta Doğu ve küresel barışına dönük çabaları neredeyse heba etmektedir. Dünyada, İsrail hükümeti de biliyor ki dünya barışının giriş kapısı Ortadoğu’dur. Bu barışın kilidi de Filistin barışıdır. Ortadoğu’da tam bağımsız, özgür ve Başkenti Kudüs olan bir Filistin Devleti kurulmazsa Ortaoğu’da barışın ağlanması mümkün değildir.” diye konuştu.

İsrail parlamentosu tarafından oylanacak olan İsrail ulusal yasasına da değinen Kurtulmuş, “İsrail güvenlik kabinesi tarafından 11 oya karşı 14 oyla kabul edilen bir yasa teklifidir. Bazı partilerin de karşı çıktığı bir yasa teklifidir. Ümit ederiz ki İsrail parlamentosundan da çıkmaz. Ama eğer bu yasa yasalaşırsa İsrail Ortadoğu’nun göbeğinde, dünyanın merkezinde yeni bir apartayt rejim kuracaktır. Dünya ırk üzerine kurulmuş bir rejimden yeni kurtulmuşken öyle görünüyor ki İsrail yeni bir apartayt rejim olarak ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti olarak Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceklerini aktaran Kurtulmuş, “İsrail öyle görünüyor ki saldırgan tutumlarına devam edecektir. Ama ümit ederiz ki en kısa zamanda bundan vazgeçer. Filisti’nin haklarını ve hukuklarını kabul eder ve Ortadoğu barışına adım atılır. Bu yönde de çabalarımızı sarf edeceğiz. Bakın eninde sonunda Filistin davası bütün dünya tarafından kabul edilecek. Ve Filistin devleti bütün dünya tarafından kabul edilecek. Çünkü zulüm ilelebet sürmez. Çünkü mazlumlar ilalı hayat mazlum olarak kalmazlar.“ ifadelerini kullandı.

İsrail hükümetinin saldırgan tavırlarının İslam ülkelerinin politik zafiyetinden kaynaklandığını aktaran Kurtulmuş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “IRCICA’nın ve bütün kültürel kuruluşlarımızın Kudüs’teki kültürel mirasımı korumak her birimiz bütün dünyaya teklif etmeliyiz. Eğer bunları yapabilirsek Allah’ın izni ile Kudüs’te barışı sağlarız. Ortadoğu ve Filistin topraklarında barışı sağlarız.”

Editör: TE Bilisim