Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Mardin’in Nusaybin ilçesinde korsan gösteri yapan eylemcilere polis ekipleri, biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu. 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Nusaybin’de akşam saatlerinde Abdulkadir Paşa Mahallesi, Devrim Hastanesi civarı, Yeni Turan Sakarya ve Kışla Mahallesi ile Işık Önder Caddesi'nde olaylar çıktı. Barikat kurarak yolları trafiğe kapatan eylemciler, hastane yanından geçen araç ve motosikletleri durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Durmayan araçlara taşlı saldırıda bulunuldu.

Bölgeye gelen polis ekipleri gruplara biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Eylemciler polise havai fişek ve molotofkokteyliyle karşılık verdi. Olayların hastane civarında olması nedeniyle acil servise gelen çok sayıda hasta gazdan etkilendi. Bölgelerde gerginlik gece yarısına kadar sürdü. Gözaltına alınan A.Ö. (19), sağlık kontrolünden sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM şubesine götürüldü.

Editör: TE Bilisim