İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
 Bu afişleri asanların açıklama üzerine Hürriyet ve Adalet Platformunun astığı öğrenildi. Öte yandan “Genç bir anayasa” isminde toplumsal medya hesabından da paylaşılan fotoğraflarda yalnız İstanbul’da değil Türkiye’nin pek çok yerine asılan benzer posterlerin olduğu da görülüyor.

HÜRRİYET VE hakkaniyet PLATFORMU'NDAN AÇIKLAMA

hürriyet ve hakkaniyet Platformu üyeleri, yeni anayasa isteklerini Boğaziçi ve Haliçköprülerine astıkları pankartlarla dile getirdi. Platformdan meydana getirilen yazılı açıklamada, daha önce İstanbul sokaklarını "Yeni Anayasa İstiyoruz" posterleriyle süsleyen gençlerin, bu defa köprü, üst geçit ve surları, "Gençlik Yeni Anayasa İstiyor" yazılı pankartlarla donattığı açıklandı. 

Platform üyelerinin Boğaziçi ve Haliç köprüleri, zamanı surlar ve 500 üst geçide pankart astığı, İstanbul'un çeşitli noktalarına da 200 bin afiş yapıştırdığı aktarılan açıklamada, "Dün gece meydana getirilen çalışmalar sırasında çekilen fotoğraflar toplumsal medyada da paylaşılıyor. Paylaşımlarda, 1982 Anayasası'na eleştiriler ve yeni anayasadan beklentiler dile getiriliyor" ifadeleri kullanıldı.

Toplumsal MEDYA HESABINDA ŞU BİLGİLER VAR

Sözcü'nün haberine gore; Gurubun sosyal medya hesabındaki “hakkımızda” kısmınde ise şu cümleler yazıyor:

“biz yeni anayasa isteyen gençleriz! 12 Eylül darbecileri tarafınca hazırlanan 82 Anayasası bürokrasinin, kısaca devletin hesap vermemesi üzerine bir sistem inşa etmiş olduğu, demokrasiyi millete bolca gelen bir kıyafet olarak tanımlayan bir zihniyetin ürünü olduğundan, meydana getirilen değişimler yeterli olmadı.

Yeni anayasa meselesini memleket meselesi olarak görüyoruz. 1 Kasım genel seçim neticelarına gore halkın %97’si mecliste temsil edilirken sivil ve demokratik bir anayasanın yapılması zarurettir. Bu konuda hangi görüşte olursak olalım meclisi teşvik etmek, baskı yapmak, talep etmek ve anayasa sürecine direkt katkı vermek yarının Türkiye’sinin sahipleri olan biz gençlerin görevidir. Gençliğin katılımı ile hazırlanan, güçlü Türkiye’yi kuracak, güçlü ekonominin, sosyal adaletin, toplumsal uzlaşmanın temellerini atacak, daha özgür, daha fazla demokrasi getiren, kavgaları bitiren, hukuka güveni inşa eden, yurttaşlarının inançlarına saygılı ideolojisiz bir anayasa istiyoruz. Türkiye’nin tüm gençlerini, hangi görüşten olurlarsa olsunlar kendilerini temsil ettiğini düşündükleri siyasilere yeni anayasa konusunda çağrı yapmaya, baskı oluşturmaya çağırıyoruz. Darbe anayasası ile yönetilmeyi hak etmiyoruz.”



http://www.Haber3.Com/istanbulda-genclik-yeni-anayasa-istiyor-afislerinin-sirri-cozuldu-3942598h.Htm#ixzz44rX2Yx7n
Editör: TE Bilisim