Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 Malatya’da Merkez Partisi İl Başkanı, il teşkilatı üyeleri ile diğer partilerden 500 kişi MHP’ye katıldı.

MHP Malatya İl Başkanlığı tarafından Zapçıoğlu Caddesi’ndeki seçim bürosunda partiye katılım töreni düzenlendi. Törene Gaziantep Milletvekili ve milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Malatya milletvekili adayları Şinasi Kazancıoğlu, Hakan Yılmaz, Hakan Kalkan, Güzün Koçak, Mehmet Ali Özpolat, Serdar Yıldız ve çok sayıda partili katıldı. 

Ümit Özdağ, burada yaptığı konuşmada, Malatya’nın 1965’ten beri mücadele veren ülkücü hareketin bel kemiğini oluşturduğunu belirterek, “Malatya ülkücü hareketin tarihini yazmadan ve anlamadan Türkiye de ülkücü hareketin tarihini yazmak ve anlamak mümkün değil. 1 Kasım seçimleri Türk milletinin Anadolu’daki egemenliğine meydan okuyanlara gereken dersi verme seçimidir. 1 Kasım seçimleri Anayasa'dan Türk ismini çıkarmayı düşünenlere gereken cevabı vereceğimiz seçim. 1 Kasım seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi Anadolu'da bin yıldır devam eden Türk milletinin egemenliğini gelecek bin yıla da taşıma kararlılığı içerisinde seçime doğru hızla ilerliyor. İnşallah geçtiğimiz bin yıl buradaydık önümüzdeki bin yıl da buradayız. Bunun da teminatı Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Bu seçim Türk milliyetçilerinin vatan savunması seçimidir. Birileri Oslo'da pazarlık yaptılar yetmedi, Dolmabahçe'de pazarlık yaptılar. Türkiye’nin bir bölümünde Abdullah Öcalan’a ve çapulcularına özerk bir bölge verdiler. Gelin Anayasa'nın ilk dört maddesini kabul edin dediğimizde ona hayır diyenler, Öcalan’a genel af sözü verdiler. İşte bu seçim bunun seçimi.” diye konuştu. 

TEMİZER: ELAZIĞ’I YETİM BIRAKMAYIN

Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer de "Milliyetçi Hareket Partisi illere göre çıkardığı milletvekili listesi haritasında Elazığ yalnız kaldı. Sizlerden hassaten ricam Elâzığ’ı yetim bırakmayın. Kahramanmaraş’la birleştirin, Kayseri’yle birleştirin. Hep beraber inşallah 1 Kasım'da MHP’nin iktidarında buluşalım.” dedi. 

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ise “Partimizin programını beğenerek, ülkenin içinde bulunduğu konumu göz önünde bulundurarak Merkez Partisi il başkanı başta olmak üzere bütün yöneticileri partilerinden istifa ederek bugün aramıza katıldılar. Yine Malatya’mızın değerli iş adamları da partimize katıldılar, rozetlerini takacaklar. Katılmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Merkez Partisi Malatya İl Başkanı Ali İhsan Öztaş, Merkez Partisi üyeleri, esnaf, sanayici, işadamı olmak üzere toplam 500 kişi MHP’ye katıldı. MHP’ye katılanlara parti rozetlerini Ümit Özdağ ile MHP Elazığ milletvekili Yavuz Temizer ve partililer taktı.
Editör: TE Bilisim