İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
 İktidar partisi kamuoyundaki bozuk imajını düzeltmek için bir süreden beri özellikle televizyonlar vasıtasıyla halkı reklam bombardımanına tutmaktadır. AKP reklamlarında; 13 yıldır halka verilip de tutulmayan sözler yerine getirilmiş gibi kamuoyuna sunulmakta, geçmiş iktidarların yaptığı icraat da AKP’nin hanesinde gösterilmektedir. Yalan söyleyerek halkı aldatmayı siyasi gelenek hâline getiren iktidar, kendi icraatı hakkında pozitif algı oluşması için seçimlere doğru gayrimeşru ve gayri ahlaki her yola başvurmaktadır.
Yıllardır dini siyasete alet ederek milleti aldatan iktidarın son marifeti, bir Anadolu Lisesini ve bu lisedeki öğrencileri siyasi reklamlarına malzeme yapmak olmuştur. Yandaş televizyonlarda, velilerin ilk ve ortaöğretimdeki tercihini etkilemeye dönük bir reklam yayımlanmaya başlamıştır. Söz konusu televizyon reklamında, AKP’nin 13 yılda yazboz tahtasına çevirdiği eğitim sistemi çağ atlamış, öğrenciler de veliler de eğitimciler de bundan memnunmuş görüntüsü verilmeye çalışmaktadır. Üstelik bu, bir eğitim yuvası içindeki öğrenciler kullanılmak suretiyle yapılmaktadır. Yani AKP, millî bir mesele olan eğitimi, öğrencileri ve okulları kullanarak kendi siyasi propagandası için istismar etmekten çekinmemektedir.

Partimize ulaşan bilgilere göre, bir reklam şirketinin görevlileri 28 Nisan 2015 tarihinde Kastamonu Aytaç Eruz Lisesine gelerek AKP için reklam filmi çekmek istediklerini bildirmişlerdir. Okulun AKP iktidarı tarafından tayin edilen yöneticileri derhal izin vermiş ve çekime başlanmıştır. Ancak okulda görev yapan bazı öğretmenler itiraz edince çekim durdurulmuştur. Buna rağmen AKP İl Başkanlığının müdahalesiyle aynı günün akşamı reklam şirketi tarafından Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Valilik onaylı izin yazısı çıkartılmıştır. Reklam şirketinin görevlileri, 30 Nisan 2015 günü öğleden sonra izin yazısıyla gelip reklam filminin çekimine kaldıkları yerden devam etmişlerdir.


Okulun öğretmenleri, öğrencilerin bir partinin reklam filminde oynamasını doğru ve ahlaki bulmadıklarını belirttikleri hâlde çekim ekibi "Arkamızda AKP var, siz karışamazsınız." diye polemiğe girmekten çekinmemiştir. Bu arada reklam filminde figürasyona dâhil edilen ve rol verilen öğrencilere de 50 ila 200 lira arası ücret ödenmiştir.

Oysa MEB’den okullara gelen bir yazıda, kişilik haklarına zarar verebileceği düşüncesiyle öğrenciler kullanılarak okullarda hiçbir şekilde çekim yapılamayacağı belirtilmiştir. Buna rağmen iktidar partisi kendi koyduğu bir kuralı kendi reklamı için ihlal etmekten imtina etmemektedir. Kısacası, devletin bütün kurumları gibi siyasetten uzak tutulması gereken ilk ve ortaöğretim kurumları, AKP’nin reklam platosu ve vasıtası hâline getirilmiştir.

Diğer taraftan bazı öğretmenler uygulamalı dersler sırasında “mikro öğretim” metodunu kullanmak amacıyla işledikleri bazı derslerin kameraya alınması için girişimde bulunmuşlar ancak MEB’nin söz konusu yazısı gerekçe gösterilerek buna hiçbir okulda izin verilmemiştir. Bilimsel çalışmalara yasak koyan MEB’nin, iktidarın reklamı için çekim izni vermesi ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle Kastamonu Aytaç Eruz Lisesi yönetiminin AKP reklamı için seferber olarak bu izni çıkarması manidardır. Bu iğrenç politik oyunlara Kastamonu Valiliğinin onay vermesini de kınıyoruz.

Çocuklarımızın ve okullarımızın AKP’nin siyasi propagandalarına alet edilmelerini asla onaylamıyoruz. Millî eğitim davasında başarılı politika izlediği intibaını yaratmak isteyen iktidarın, okullarımızı AKP’nin arka bahçesi hâline getirme çabalarını şiddetle protesto ediyoruz.

Başta kendini AKP’nin temsilcisi yerine koyan Vali olmak üzere Kastamonu’da meydana gelen bu vahim hadisenin sorumlularının cezalandırılmasını istiyor, söz konusu reklamın kaldırılması için RTÜK’ü ve Yüksek Seçim Kurulunu harekete geçmeye çağırıyoruz.

Editör: TE Bilisim