En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Muş’un Çetinler mezrasında bir vatandaş odun kırmak isterken, kazayla çenesini ve dişlerini kırdı.

Merkeze bağlı Bahçe köyünün Çetinler mezrasında sobada yakmak için baltayla odun kırarken bir parça odunun fırlayıp çenesine ve dişlerine isabet etmesi sonucu yaralanan Serdar Çetin(25), 5 saatlik zorlu bir çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.

Bahçe köyü ilçe Çetinler mezrası arasındaki yaklaşık 4 kilometrelik yolu kapalı olmasından dolayı kardeşi, İl Afet Acil Müdahale Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedi. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı mezrada Maşallah Yıldız yönetimindeki 5 kişilik AFAD ekibi, açık olan köy girişine kadar gidebildi. Yolun mezraya giden kapalı kısmı ise kar motoru ile aşıldı. Mezraya ulaşan ekipler, çenesi ve dişi kırılan Serdar Çetin'i evden çıkararak, motora bağlı kızakla dönüş yoluna geçti.

Yoğun sis nedeniyle büyük zorlukların yaşandığı dönüş yolunda sıklıkla durularak hastanın durumu kontrol edildi. Aynı zamanda 112 Acil Servise haber verilerek bir ambulansın Bahçe köyüne gelmesi sağlandı. Köyde bekleyen ambulansa ulaştırılan yaralı, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altındı.

Odunu sobada yakmak için kırmak istediğini belirten Serdar Çetin, “Akşam birkaç odun sobalık kırayım dedim. Odun kırarken, fırlayan bir odun parçası çeneme isabet etti. 3 dişim kırıldı ve çenem hasar gördü. Çocuklar beni içeri getirdi. İçerde 2 saat sonra kendime geldim. Ağzımdan kan geliyordu. Çok kan kaybettim. Daha sonra yardım istedim. Afet Acil Müdahale ekipleri beni kar motoru ile ambulansa yetiştirdiler, herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim