İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Gülsuyu’nda iki grup arasında çıkan olaylar sırasında ölen gencin babası, cenaze için cezaevinden Armutlu’ya getirildi. Cenazenin hemen defnedilmesini isteyen babaya terör örgütü DHKP/C üyeleri ‘buna sen karar veremezsin’ diyerek karşı çıktı. Babanın tüm uğraşlarına ve polisin engellemesine rağmen kalabalık cenazeyi öldürüldüğü yer olan Gülsuyu’na götürmek için bekliyor.

Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri ile DHKP/C örgütü arasında yaşandığı belirtilen olaylar sırasında öldürülen Hasan Ferit Gedik’in cenazesi evinin bulunduğu Küçük Armutlu’daki cemevine getirildi. Burada toplanan grup çeşitli sloganlar attı. Ölen Gedik’in tutuklu bulunan babası İbrahim Gedik, Bolu Cezaevi’nden getirildi. Cezaevi aracıyla getirilen baba, oğlunun tabutunu bir süre taşıdı. Cemevinden alınan cenaze Gedik ailesinin evine götürüldü ve helallik istendi.

Tekrar oğlunun tabutuna omuz veren İbrahim Gedik, cenazenin mezarlığa götürülmesini istedi. Ancak örgüt mensupları buna kaşı çıktı. Baba Gedik ile grup arasında tartışma yaşandı. Gruptakiler cenazenin Gülsuyu’na götürüleceğini söyledi. Buna karşı çıkan baba Gedik, ısrarla cezaevinden geldiğini ve oğlunu toprağa vermek istediğini söyledi. Ancak gruptakiler “Buna sen karar veremezsin.” diyerek babayı susturmaya çalıştı. Bu tartışmanın başlaması üzerine gruptakiler görüntü alan basın mensuplarını engelledi.

Grup bir süre daha ilerledi ve otobüslerle Gülsuyu’na gitmek istedi. Ancak önlem alan polis grubu durdurdu. Gruptan bazı temsilcilerle polis arasında arasında görüşme yapıldı. Örgüt yandaşları cenazeyi Gülsuyu’na götürmekte ısrar etti. Polis ise buna müsaade etmedi. Grup cadde üzerinde oturma eylemi başlattı. Polis de beklemeye geçti. Sloganlar atarak bekleyen gruptan bazılarının kaldırımları sökerek taş topladıkları gözlendi.

Editör: TE Bilisim