İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
 Kaliteli Üniversite okumak isteyen öğrenciler özellikle 11.sınıf öğrencileri başta bu zihin karışıklığının yaşandığı bir dönemde çok doğru karar vermek kendi geleceklerinin gereğidir.Eğitim asla ihmale gelmez zaman ise asla geri gelmez.Eğitim sisteminin eksik gedik ve sorunları ortadadır.Bu sorunları gidermeden sorun kaynağı dershanelermiş gibi cemaat ve paralel endişesi maskesi ve gerekçesi ile bakmak yalnıştır.

Gariban fakir ortadirek ailelerin çocuklarına küçük takviyeler ile saygın meslek imkanı sunan Üniversiteye girişten ònceki son fırsat kapısı artık tarih oldu.Adı tarih oldu ama o işlev ve arayış başka seçenekler ile ısrarla sürüyor.Zira öğrenmek hem fıtri hemde evrensel engellenemez dayanılmaz bir haktır.O fırsatın en önemli adresi yılların birikimi tecrübesi ile Temel Liselerdir.Bu kurumlara müracaatla hatta en erken zamanda bu başvuruyu yapanlar için avantaj olmaya devam ediyor.

Evet sınav var yarış var Devlet okullarının durumu ortadadır. Bunu Temel Lise itibarsızlaştırma kampanyası ile engellemek gizlemek mümkün değildir.Görüyoruzki merdiven altları kaçak katlar vakıf dernek lokalleri bu uğraş ve arayışla seferber oldu.Şimdi bu ihtiyacı görmemek mümkünmú?

Eğitimin aklı tüm dünyada siyaset üstü ortak akıldır.Ülkemizde bu sınır ihlali mağduriyetlere yol açmış dahada açacaktır. Eğitimin sorunlarını ticari ve siyasi kaygılara kurban etmek yavrularımıza karşı onların geleceğine ihanet etmektir.Evet özetle geleceğimiz her şeyimiz olan çocuklarımız kaliteli eğitim alamaz ise bu tooraklarda huzur ve mutlu olamayız özgür olamayız.Ya eğitimin sorunlarını çözün insanlar dışarıda başka arayışlara girmesin yada insanların yakasından düşünüz. Toplumsal talep ve ihtiyaçları yasaklar ile bastırmayın bu hüzünlü başka sosyal ve ahlaki hastalıklara davetiye çıkarır.Devlet okullarında idarecilerin Temel liselere karşı propagandası ahlaksızlık ve utanç verici yalakalıktır.Temel Liseler eğitim sisteminin parlayan yıldızıdır.Bunu küçük çapsız bakış açısı ile engellemek ülkeye ve yavrularımıza karşı en büyük haksızlıktır.

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim