Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Ordu Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, okul olarak çıkarttıkları 'N’ABER' ismindeki gazetenin geliri ile yatılı ilköğretim okulundaki ihtiyaç sahibi arkadaşlarına destek oldu.

Okul öğretmenlerinden Hasan Fahri Dural’ın fikri ile lisenin 11/A sınıfı öğrencileri, okul olarak çıkarttıkları gazeteye, esnafı dolaşarak aldıkları reklam bedelleri ile Yüceler Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)'nun ihtiyaç sahibi öğrencilerine kışlık kıyafet ve bot hediye ettiler.

Okul öğrencilerinden Murat Can Tahmisoğlu, “Sınıf olarak gazete çıkarmak istedik. Ünye esnaflarımızdan gazete çıkartmak için reklam topladık. Gazete gelirimizi ve topladığımız reklam paraları ile birlikte YİBO’ya yardım yapmak istedik. Öğrencilere bot, kazak, pantolon gibi yardımlar yapmak istedik.” dedi.

Okul öğrencilerinden, gazete imtiyaz sahibi yardımcılığını üstlenen 11/A sınıfı öğrencilerinden Aybike Baş, “Yaptığımız işin kesinlikle manevi yönünün çok yüksek olduğuna inandığımız için bu işe adım attık. Bu işi teşvik eden öğretmenimiz Hasan Fahri Dural’a çok teşekkür ediyoruz. Bu fikri o bize verdi. Biz de bu fikri gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Umarım, yardımlarımız gerçekten gerektiği gibi olur. Gerektiği gibi kullanılır. Umarım, bütün öğrenciler bunları severek, isteyerek kullanır. Bizim bir diğer amacımız da sosyal bir mesaj vermekti. Bu ve bunun gibi bir çok öğrenci arkadaşlarımız bunun gibi durumdalar. Bunları da görmemezlikten gelmenin çok büyük bir toplum ayıbı olduğunu düşünüyorum. Biz sadece bunun az bir kısmına yardımcı olmaya çalıştık. Umaraım, bundan sonra Ünye’deki diğer okullardaki öğrenci arkadaşlarımız da bu tür etkinlikle paylaşma örneği gösterirler.” diye konuştu.

Okul öğretmenlerinden projenin mimarı olan Hasan Fahri Dural ise “Şu anda benim merak ettiğim aslında gençlerin duygusu, neler hissediyorlar, bunu çok merak ediyorum. Bu, bir kardeşlik projesidir. Elimizi uzatabildiğimiz, yardım edebildiğimiz herkese yardım etmek istiyoruz. Yüceler YİBO’da daha önceden çalıştım. Bu çocukların durumunu biliyorum. Anadolu Öğretmen Lisesi’nde de 6 yıldır çalışıyorum. Amacımız, bu gençleri kardeşleriyle bir araya getirmekti. Gazete, aslında bir bahane diyebiliriz. Ama yabana da atmak doğru olmaz. Çünkü öğrencilerimiz çok emek harcadılar, çok çalıştılar, kendilerini tebrik ediyorum. Bu gazetenin ve öğrencilerimizin davranışları herkese güzel bir örnek oldu. Basın yayın yoluyla da inşallah herkese sesimizi duyuracak, biz de inşallah amacımıza ulaşacağız." dedi.

Editör: TE Bilisim