MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Gaziler, Antalya'nın Manavgat ilçesi Evrenseki Kültür Evi'nde öğrencilerle buluşarak savaş anılarını anlatıyor. Manavgatlı Kore, Kıbrıs ve görev gazileri, Evrenseki Kültür Evi'ni ziyarete gelen öğrencilere savaş anılarını anlatarak, yurt sevgisini öğretiyor.

Türkiye Kuva-i Milliye Mücahit ve Gaziler Derneği Manavgat Şube Başkanı Osman Nuri Arslan, ilçede en yaşlı gazinin, Kore gazileri 84 ve 85 yaşlarındaki Yusuf Mehtap ile Mehmet Kara olduğunu söyledi. Okullardan gelen talep doğrultusunda, gazilerin öğrencilerle buluştuğunu aktaran Arslan, gayelerinin yeni nesle ülke topraklarının ne zor şartlarda kazanıldığını anlatma ve 'Şehitlerin nurlu', 'gazilerin onurlu asker' olduğu bilincine varmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Gazilerin öğrencilerle buluşmasının hayata tutunma ve moral güçlerini yüksek tuttuğunu belirten Arslan, "Günümüzde kuşak çatışmasının önüne geçmenin en güzel yolu ülkesi için canını ortaya koyan onurlu askerler gazilerle öğrencileri bir araya getirmekten geçiyor. Evrenseki Kültür Evi bu konunda bir okul görevi görüyor. Yeni kuşak, gazilerini tanıyarak ve ülke topraklarının korunmasında ne zorluk çekildiğini öğreniyor. Yeni nesil gazilerini, şehitlerini ve şehit yakınlarını yakından tanıdıkça ülkesini ve ülkesi için canını ortaya koyan nurlu ve onurlu askerlerini daha çok sevecektir. " diye konuştu.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Kültür Evi'nde gazilerle ve öğrencilerin buluşmasının yeni kuşak gençliğin atasını severek geleceğe güvenle bakmasını sağlayacağını kaydetti. Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğe şekil veremeyeceğini belirten Barut; gaziler, şehitler ve şehit yakınlarının bu milletin baş tacı olduğunu söyledi. Barut, öğrenci, gazi buluşmalarında gazilerin anılarını bir kitapta toplayacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim