Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıldan itibaren okulları kampüs şeklinde şehrin kenarına yapacağını belirterek, Bursa’da bunun için 5 bin dönümlük 12 adet hazine arazisi belirlediklerini açıkladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da derslik ihtiyacına dikkat çeken Bursa Valisi Şahabettin Harput, “İlimizin geleceğe dönük en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi yaklaşık 500 binin üzerinde çocuğumuzun eğitim öğretim gördüğü ilk ve orta öğretim kurumlarındaki derslik ihtiyacıdır.” dedi.
Sanayileşme ve beraberindeki göç ile artan nüfusa göre derslik ihtiyacının ortaya çıktığına değinen Harput, bunun için devlet imkanları ile her sene büyük yatırımlar yapılmasına rağmen yeterli olmadığını söyledi. Ülke geleceği için çocukların iyi yetişmiş olmasının önemine dikkat çeken Vali Harput, bunun için de derslik başta olmak üzere iyi bir ortamın gerekli olduğunu bildirdi.

Derslikler için ideal rakamın 24 öğrenci olduğunun altını çizen Harput, bugün için 30 öğrenciyi esas alarak çalıştıklarını söyledi. Geleceğe dönük olarak öncelikli araç-gereç ve öğretmen sorunun hallettiklerini anlatan Harput, en fazla ihtiyacın yine dersliğe olduğuna vurgu yaptı.

“2013’DE 80 OKUL PROJESİ SÜRDÜRÜLÜYOR”

2013 yılında anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve meslek lisesi olmak üzere toplam 80 projenin yürütüldüğüne değinen Vali Harput, bunlardan 37’sinin devam ettiği, 43 projenin ise başlama aşamasında olduğunu söyledi. Toplam 80 projenin yatırım bedelinin yaklaşık 255 milyon 550 bin TL olduğu bilgisini veren Harput, bu projelerin 41’inin Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ile yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ile yapılan yatırımların toplam tutarının 139 milyon TL olduğunu aktaran Harput, İl Özel İdare bütçesinden ile yürütülen 11 projenin ise 35 milyon 500 bin liraya mal olacağını bildirdi. Bursa’da hayırsever vatandaşların ise 2013’de 81 milyon TL’lik 28 proje yapacaklarını anlatan Harput, yaptıkları duyarlı hareketten dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

“ÖĞRENCİLER KAMPÜS TİPİ OKULLARDA OKUYACAK”

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa kampüs okul projesini hayata geçirdiğine değinen Vali Şahabettin Harput, “Her geçen gün ülkemiz ve Bursa’da şehir merkezlerindeki eğitim ve sağlık için arsa bulma zorluğu had safhaya ulaştı. Bu manada bazen bir okula ayrılan 3 milyon TL için bulacağımız arsanın bedeli 5 milyonu buluyor ve arsanın bedeli okulu da geçiyor. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığımız çok güzel bir proje ile artık okulları ‘kampüs okul’ şekli ile şehrin çok uzağında olmadan dışında ulaşım kolaylığı olan geniş alanları seçerek kampüs tipi bir yapılaşmayı programına aldı.” şeklinde konuştu.

Harput, bu kapsamda Valilik olarak üç aydan beri kentte kampüs olabilecek alanları ilgili birimler ile yaptıkları çalışma sonrasında 5 bin dönüm büyüklüğünde 12 adet kampüs olabilecek hazine arazisi tespit ettiklerini söyledi. Bu bölümlerin MEB’e devri için çalışmaların son aşamaya geldiğine değinen Vali Şahabettin Harput, MEB tarafından Nilüfer Özlüce bölgesinde 12 bin öğrenci kapasiteli ve 500 kişilik yurdu bulunan geniş bir kampüsün ihalesine çıkıldığını anlattı. İhaleye yap-işlet-devret yöntemi ile 30 yıl için çıkıldığını anlatan Vali Şahabettin Harput, emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim