İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
İstanbul'da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrenciler ile aileleri, türbelere akın etti. Bakırköy Zuhuratbaba ve Eyüp Sultan Türbesi'ne gelen öğrenciler, dua edip yanlarında getirdikleri şekerleri dağıttı.

Pazar günü gerçekleştirilecek YGS'ye 2 gün kala çalışmalarını tamamlayan öğrenciler ve aileleri, bugün türbe ve camilere gitti. Bakırköy'de bulunan Zuhuratbaba Türbesi önünde sabah saatlerinden itibaren dua için gelen öğrenci ve aileleri uzun kuyruklar oluşturdu. Sınavda başarılı olabilmek için dua eden öğrenciler ve kendilerine destek olan aileleri dua ettikten sonra yanlarında getirdikleri şekerleri vatandaşlara dağıttı. Çocukları ders çalıştığı için türbeye dua etmeye yalnız gelen anne ve babalar da vardı. Bazı vatandaşlar mezar başındaki yoğunluk nedeniyle türbe bahçesinde oturarak dua etti.

Sınava girecek çocuğu için dua etmeye gelen Hatice Büyükaydınlı, “Sınava girecek tüm çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin. Her şeyi Allah’tan bekliyoruz, umut işte.” dileğinde bulundu. Dua ederek vatandaşlara şeker dağıtan Binnur Bekyar, kızının sınava gireceğini ve kendisinin de dua için türbeye geldiğini anlattı. Sınava girecek öğrencilerden Aykuthan Ayhan ise, “Sınava gireceğiz, yapabileceğimiz kadarını yapacağız. Yüzümüzün akıyla çıkmak istiyoruz. Zuhuratbaba Türbesi’ne küçüklüğümden beri geliyorum. Bu kez kendim için geldim.” diye konuştu.

Eyüp Sultan Türbesi'ne de gelen öğrenciler ve velileri, burada dua etti. Heyecanlı olduklarını söyleyen öğrencilerden bazıları, burada doldurdukları suyu sınavda içeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim