Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Kılıçaslan Eğitim Kurumlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle birlikte düzenlediği '5. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması' bin 141 öğrencinin katılımıyla Kayseri'de gerçekleşti.

    Yarışmaya öğrenci, öğretmen ve işadamları birlikte katıldı. İşadamı Hacı Boydak, bir yılda 122 kitap okuduğunu belirtti. Boydak, herkesi kitap okumaya teşvik etti. Görme engeline rağmen kitap okumaya devam eden İremsu Balcı herkesin büyük alkışını aldı. Balcı, yüzde 70 oranındaki görme kaybına rağmen mercekle kitapları okudu ve yarışmaya katıldı. Protez bacağına rağmen yarışmaya Eskişehir’den katılan Yakup Adıgüzel’in azmi de İremsu Balcı kadar büyük alkış aldı. Her iki öğrenciye onur ve azim ödülü verildi.

    Yarışma için 65 ildeki 601 okuldan Kayseri'ye gelen bin 141 ortaokul ve lise öğrencisi Kılıçaslan Eğitim Kurumları'na bağlı Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri'nde buluştu. Öğrenciler sınav salonlarında geçtiğimiz aylarda ilan edilen 10’ar kitapla ilgili soruların yöneltildiği 100 soruyu doğru yanıtlayabilmek için ter döktü. Sınav sırasında danışman öğretmenlere de İpek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan tarafından '17’nci Yüzyıl Hikmet Şairi Nâbî' konulu bir konferans verildi.

    2 saat süren sınavın ardından dereceye giren öğrencilerin ilan edilmesi ve ödüllendirilmesi için Kılıçaslan Liseleri okul bahçesinde bir tören düzenlendi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konserinin ardından kürsüye gelen Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, Türkiye'de kitap okuma seferberliği başlatmak amacıyla çıktıkları yolda çok büyük bir mesafe aldıklarını söyledi. Köksal, 3 yılı bölgesel, 5 yılı da ulusal olmak üzere 8 yıldır gerçekleştirilen yarışma kapsamında bu zamana kadar 100 bine yakın öğrencinin kitapla tanışmasına yardımcı olduklarının ve 8000 öğrenci ve 4 binden fazla öğretmeni bu yarışma için Kayseri’de ağırladıklarının altını çizdi.

    ENGELLERİ KİTAP OKUMAYA ENGEL OLMADI

    Yarışmada dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine 22 bin lira para ödülü, madalya ve plaket verilirken, Boydak Holding yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak tarafından katılımcıların tamamına içerisinde kitapların da bulunduğu hediyeler takdim edildi. Törende 44 ortaöğretim ve lise öğrencisine teşvik ödülü, 10 bronz, 4 gümüş ve 2 de altın madalya olmak üzere toplamda 60 öğrenci ödüllendirildi. Yüzde 70 görme kaybı olmasına rağmen belirlenen kitapları özel bir mercekle okuyarak yarışmaya katılan Ankara Afet İnan Ortaokulu öğrencisi İremsu Balcı’ya ve protez bacağıyla bu yarışma için Eskişehir’den gelen Yakup Adıgüzel’e onur ve azim madalyası Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak tarafından verildi. Bu 2 öğrencinin sahneye davet edilmesiyle törene katılan yaklaşık 2000 kişinin duygulandığı görüldü.

    İŞADAMI BOYDAK, 122 KİTAP OKUMUŞ

    İşadamı Hacı Boydak yaptığı konuşmada, “Eğitime ve okumaya hepimizin ihtiyacı var, sakın zamanım yok demeyin, 2005 yılına kadar çok az kitap okuyordum, kendi fabrika personelime aldırdığım bir eğitim esnasında söylenenlerden çok etkilendim ve okumaya başladım. Geçen yıl sayfa sayısı 38 bini bulan 122 kitap bitirdim. Bu okuma aşkıyla üniversite sınavını da kazandım ve bu günlerde 3. sınıfa geçiyorum.” dedi.

    ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER BÜYÜK HEYECAN YAŞADI

    Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal tarafından organizasyona katkılarından dolayı Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak’a Eğitimci -Yazar Şemsettin Yapar’a İpek Üniversitesi’ne ve Zambak Yayınları’na plaketleri takdim edildi.

    Büyük heyecana sahne olan yarışmanın “ortaokul kategorisinde” Rize Özel Salih Kalkavan Ortaokulundan Feyzanur Arıcı Türkiye birincisi olurken; liselerde de Kayseri Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’nden Emre Göğebakan birincilik elde etti.

    Yarışmada toplam puana göre en başarılı okullarda şöyle sıralandı. Ortaokullarda Türkiye birincisi Dörtyol Mehmet Akif Ortaokulu, ikinci Rize Şahika Kalkavan Ortaokulu, üçüncü Soma Özel Birlik Ortaokulu, Dördüncü Karaman Dr. Faruk Sükan Ortaokulu, beşinci Yerköy 80. Yıl Ortaokulu, altıncı Mersin Kızılbağ Ortaokulu.

    Lise kategorisinde ise Birinci Kayseri Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, ikinci Erzurum Özel Aziziye Liseleri, üçüncü Hatay Özel Nurettin Zengi Anadolu Lisesi, dördüncü Gaziantep Sunguroğlu Fen Lisesi, beşinci Aydın Sosyal Bilimler Lisesi, altıncı Kadirli Fen Lisesi.

    Dereceye giren öğrencilere ve okullara davetliler tarafından madalyalar ve ödüller takdim edildi.

Editör: TE Bilisim