Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Ahmet Aytuğ Şentürk, evinde ölü bulundu. Fakülteye gelmeyince evine giden arkadaşları tarafından bulunan ve 2 gün sonra doğum günü olan Şentürk’ün ölüm nedeni araştırılıyor.

    Alınan bilgiye göre, 1994 yılından bu yana AÜ İletişim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan 41 yaşındaki Ahmet Aytuğ Şentürk’ün fakülteye gelmemesi arkadaşlarının dikkatini çekti. Fakülte yönetiminden de izin almadığını öğrenen arkadaşları Şentürk’ün Kırmızıtoprak Mahallesi’ndeki evine gitti. Ancak arkadaşlarının tüm ısrarlarına rağmen kapıyı açan olmadı. Bunun üzerine durum polise bildirildi. Çilingir yardımıyla girilen evde Şentürk’ün cansız yatan bedeni bulundu. Olaydan 2 gün sonra doğum günü olan Şentürk’ün kesin ölüm nedeni belirlenmesi için çalışma başlatıldı. İstanbul doğumlu ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi mezunu Şentürk’ün, 1994 yılından bu yana aynı fakültenin Basın ve Yayın Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yaptığı belirtildi.

    ABD’de uluslararası konferans ve sempozyumlarda sunduğu bildirileri ve çok sayıda makalesi bulunan Şentürk’ün bir süredir farklı dergilerde yayınladığı yazılarını toplayarak bir kitap çalışması yaptığı öğrenildi.

    19 YILDIR GÖREV YAPTIĞI FAKÜLTE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

    Şentürk için 19 yıldır çalıştığı İletişim Fakültesi önünde tören düzenlendi. Törene Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Güçhan, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon, Şentürk’ün çalışma arkadaşları, ailesi ve öğrencileri katıldı.

    Prof. Dr. Güçhan, Şentürk’ün ailesine başsağlığı diledi. Prof. Dr. Orhon ise Şentürk’ün çok zarif, ince ve karıncayı bile incitmekten çekinen biri olduğunu söyledi. 1988 yılından beri Şentürk’le arkadaş olduklarını anlatan Orhon, “Biz Aytuğ’la çok şeyi paylaştık. Aytuğ, insanları kırmaktan, üzmekten çekinen muhteşem bir insandı. O aslında gitmedi, sadece bizi yalnız bıraktı.” dedi.

    İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Erdal Dağtaş da Şentürk’ün 19 Nisan tarihinde doğduğunu hatırlatarak, “Aytuğ bizi bırakmasaydı 2 gün sonra doğum gününü kutlayacaktık. Onu hiçbir zaman unutmayacağız.” diye konuştu.

    Şentürk’ün cenazesi törenin ardından arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına konularak Uluönder Mahallesi Fatih Camii’ne götürüldü. Şentürk’ün cenazesi burada kılınan namazın ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Editör: TE Bilisim