İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Çanakkale'de bazı grupların Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'i istifaya davet etmek için yarın yürüyüş düzenlemek istemesine tepki gösteren doktorlar, akademisyenler ve öğrenciler, Laçiner'e destek için toplandı.

Tepki göstermek ve istifaya davet etmek için cumartesi günü bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca yapılacağı duyurulan yürüyüş ve basın açıklaması öncesinde akademisyenler ve öğrenciler, Rektör Laçiner’e destek verdi. Rektörlük önünde toplanan bir grup akademisyen ve öğrenci, Türk bayrağı açarak basın açıklaması yaptı. Öğretim üyeleri adına basın açıklaması yapan Yrd. Doç. Dr. Harun Yıldız, "Burada, üniversitemize ve rektör hocamıza karşı mesnetsizce yapılan saldırıları kınamak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. ÇOMÜ’ye karşı, geçmişteki rantını kaybetmiş bazı marjinal kişi ve gruplarca yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz. ÇOMÜ ve Çanakkale sahipsiz değildir. Üniversitemize dönük ithamlar gerçekçi değildir, hiçbir somut zemini yoktur. Birileri Çanakkale ile üniversitemizi karşı karşıya getirerek, kentimizi ve ÇOMÜ’yü 1970’li yılların anarşi ortamına çekmek istemektedir. Kirli oyunun farkındayız. ÇOMÜ’lü öğretim elemanları olarak bu çirkin oyunları kınıyoruz.” dedi.

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Evren Tan ise öğrencilerin görüşüne başvurmadan Rektör Laçiner'in istifasının istenmesini manidar bulduklarını söyledi. Tan, "İstifa taleplerinin ve bu konudaki girişimlerin belirli ideolojik kavramlar ve terimler, ideolojik oluşumlar üzerinden yürüdüğü gözlenmektedir. Tahriklere kapılınmasına ve kargaşa ortamı oluşmasına sebep olabileceğinden endişe etmekteyiz.” şeklinde konuştu. Grup, açıklamanın ardından sesizce dağıldı.

Bu arada ÇOMÜ Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen basın açıklamasında da yarınki yürüyüşe destek veren Çanakkale Tabip Odası'na tepki gösterildi. Hastane bahçesinde toplanan doktorlar adına açıklama yapan ÇOMÜ Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emine Coşar, Tabip Odası'nın üniversiteye ve hastaneye yapılan her türlü organizasyonun içinde yer aldığını ve bu konuda önderliği kimseye bırakmadığını söyledi. Doç. Dr. Coşar, "Tabip Odası'nın bu hareket ve tavırlarını tasvip etmiyor, arkadaşlarımızla hep birlikte kınıyoruz. Tabip Odası, son yıllarda marjinal grupların kontrolüne geçmiş ve marjinal fikirleri savunur hale gelmiştir. Son dönemlerde oldukça yaygınlaşan doktora şiddet olayları ne yazık ki hastanemizde de yaşanmış, bir belediye başkanı tarafından meslektaşımıza sözlü ve fiziki şiddet uygulanmıştır. Kuruluş amacı doktorların haklarını korumak olan Tabipler Birliği ise bunu gündemine hiç almamış ve kınama mesajı bile yayınlanmamıştır." dedi.

Editör: TE Bilisim