Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Bank Asya operasyonunun, hukuksal bir karar değil siyasi bir karar olduğunu belirtip, "Daha önce dönemin Başbakanı, yaklaşık 1 yıldır Bank Asya ile ilgili niyetini ortaya koymuştu. Buna karşı Ali Babacan da buna karşı çıkmıştır; bunun ekonomik gerekçesi yok demiştir. Ancak geldiğimiz aşamada, mali durumda herhangi bir sorun olmamasına rağmen bazı bürokratik işlemler yerine getirilmedi diye el koyma kararı verildi. Bu bir siyasi karardır. Kesinlikle hukuksal bir karar değildir." dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Özgündüz, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının üzerine kapatmak için hükümetin elinden gelen herşeyi yaptığını belirtti. Özgündüz, hükümeti denetlemekle görevli olan yasama organı TBMM'nin de destek vermesinin kendisini üzdüğünü kaydetti. Tarihe bunun bir kara leke olarak geçtiğini dile getiren Özgündüz, Meclis Başkanlığına konuya ilişkin bir soru önergesi verdiğini hatırlattı.

Meclis Soruşturma Komisyonu'nun 22 Aralık'tan sonra herhangi bir yazışma yapıp yapmadığını sorduğunu belirten Özgündüz, "Meclis Başkanlığı cevapta, evet bu şekilde evraklar vardır. Yani biz örneğini almadan bir kısım evrakları inceledik ve iade ettik. Kim inceledi; bizim komisyon üyelerinin dahi haberi yok. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü incelemiş ve kendisine göre soruşturmada ilgisini görmediği evrakları da örneğini almadan iade etmiş. Bu delil karartmadır, suçluyu kayırmadır. Bu suça iştiraktır, bu kadar net." şeklinde konuştu.

'SUÇU İŞLEYEN VE İŞTİRAK EDENLER HAKKINDA HER TÜRLÜ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

15 Ocak'ta Meclis Başkanının belgeleri incelemeye açtığını söylediğini hatırlatan Özgündüz, yaklaşık bir hafta önce 9 Ocak'ta komisyonun zaten birçok belgeyi iade ettiğini vurguladı. Komisyon Başkanının üyelere haber vermeden delilleri yok ettiğini, gizlediğini ve kaçırdığını ifade eden Özgündüz, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in de bu suça iştirak ettiğini kaydederek Çiçek'in kendileriyle dalga geçip geçmediğini sordu. 55 Klasör dosyanın, tapelerin İstanbul'a iade edildiğini ve incelenemediğini belirten Özgündüz, komisyon başkanı, görevli Meclis personelinin de suç işlediğini, Meclis Başkanının da bu suça iştirak ettiğini kaydetti. Bir soru üzerine ise Özgündüz, suçu işleyen ve iştirak edenler hakkında her türlü suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

'HAKSIZLIK KİME KARŞI YAPILIRSA YAPILSIN, HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Bank Asya'ya yönelik operasyon hakkındaki soruya da Özgündüz, "Bank Asya operasyonu, hukuksal bir karar değil siyasi bir karardır. Daha önce dönemin Başbakanı, yaklaşık 1 yıldır Bank Asya ile ilgili niyetini ortaya koymuştu. Buna karşı Ali Babacan da buna karşı çıkmıştır; bunun ekonomik gerekçesi yok demiştir. Ancak geldiğimiz aşamada, mali durumda herhangi bir sorun olmamasına rağmen bazı bürokratik işlemler yerine getirilmedi diye el koyma kararı verildi. Bu bir siyasi karardır. Kesinlikle hukuksal bir karar değildir. CHP olarak hukuku, hakkı savunuruz. Bunu söylerken de herhangi bir kesime destek veriyor değiliz. Geçmişte hangi noktada duruyor idiysek şimdi de aynı noktadayız. Haksızlık kime karşı yapılırsa yapılsın, haksızlığın karşısında durmaya devam edeceğiz. Tabiri caizse zalimin hasmı, mazlumun yardımcısı olmaya devam edeceğiz. Bu CHP'nin ideolojisi ve ilkesidir. Haksızlığa uğrayanın kimliğine, ideolojisine, cemaatine, mensubiyetine, siyasi görüşüne bakmayız; haklı mı haksız mı ona bakarız. Dolayısıyla burada haksızlığa uğrayan mali bir kuruluş vardır, finans kuruluşu vardır. Buna karşı da hükümetin verdiği karar, el koyma kararı hukuksal olmaktan ziyade siyasidir diye düşünüyorum." karşılığını verdi.

Editör: TE Bilisim