MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, "Donanma Komutanlığımızın gücünü, imkân ve kabiliyetlerini, dünya üzerinde sayılı donanmalardan biri olduğunu gördük. Bundan da ayrıca gurur duyuyoruz." dedi.

        TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, askeri tesisleri gezmek ve bilgi almak üzere Gölcük Donanma Komutanlığı'na geldi. Milli Savunma Komisyonu üyelerine, TSK'nın imkân ve kabiliyetleri ile savunma sanayinde meydana gelen önemli gelişmeler hakkında bilgi vermek amacıyla bazı askeri birlik ve tesislerin gezdirilmesine yönelik ziyaret programı planlandı. Bu kapsamda, Milli Savunma Komisyonu'ndaki 11 üye, Gölcük Donanma Komutanlığı'nı gezdi.

Komisyon üyeleri ilk olarak Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Bastonoğlu, Komisyon Başkanı Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş, Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik, Antalya Milletvekili Arif Bulut, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Ramazanoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'ı kapıda karşıladı. Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal'ın şeref defterini imzalamasının ardından, üyelere Donanma Komutanlığı hakkında basına kapalı olarak brifing verildi. Komisyon üyeler, ziyaret kapsamında, bir denizaltı ile tersane ve gemileri de ziyaret etti.

Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, "Biz TBMM Milli Savunma Komisyonu olarak, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı bir program çerçevesinde, TSK'ya ait ve ülkemizin savunmasına ait tesislerde belli zaman aralıklarıyla incelemeler yapıyoruz. Şuana kadar üç ayrı yere gittik. Bunlar Aselsan, TAİ, Eskişehir Üssü gibi... Geçen sefer Eskişehir 'de havacıların çalışmalarını incelemiştik, şimdi bugün de Gölcük Donanma Komutanlığı'nda denizcilerin çalışmalarını hep birlikte izledik." dedi.

Köksal, şunları kaydetti: "Donanma Komutanlığımızın gücünü, imkan ve kabiliyetlerini, dünya üzerinde sayılı donanmalardan biri olduğunu gördük. Bundan da ayrıca gurur duyuyoruz. Akdeniz'de gemi sayısı bakımından güç bakımından birkaç ülkenin bizi geçtiğini, onun ötesinde kendi içerimize baktığımızda çok güçlü bir donanmaya sahip olduğumuzu görüyoruz. Kurulduğu günden bu yana süratli bir gelişme, özellikle son yıllarda milli teknolojiyi alabilme, milli aracımızı, milli gemimizi yapabilme adına önemli bir çalışmaların sergilendiğini gördük. Yani bir zamanlar ufacık bir parçayı yapamayan bir ülke bugün denizaltıyı inşa ediyor. Bundan da gurur duymamak elde değil. Kendi isteklerini ihtiyaçlarını, meclisten hükümetten devletten neler bekliyorlar. Bu kapsamda raporlarımızı hazırlayarak sunuyoruz."

Köksal, komutanların cezaevinde olmasına yönelik bir soru üzerine ise şu karşılığı verdi: "Şimdi onunla bunu bağdaştırmak çok yanlış olur. O hukuki bir sorun. Kendi çerçevesinde yürüyor. Buradaki çalışmaları anlatmak, güzellikleri anlatmak, buradaki komuta kademesindeki arkadaşlara karşı da çok hoş olmayan bir soru. Şuandaki komuta kademesindekilerin bu işleri büyük başarıyla yürüttüklerini gözlerimizle gördük."

Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Komisyon üyeleri, ziyaretin ardından Sakarya'ya geçti.

Editör: TE Bilisim