Yolun sonu mu? Yolun sonu mu?
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisinde dinleme cihazı bulunduğunu açıklaması ile ilgili, “Her tarafı böcek sardı. Tarım Bakanı’na mı söylemek lazım.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kuvvetler ayrılığı ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Vural, “Bu lafın arkası, önü, bağlamı olmaz. Olsa olsa testinin içindeki su gibi dillere dökülen bir zihniyetin deşifresi olur.” diye konuştu.

Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, ‘Ben de olsam dağa çıkardım’ şeklindeki açıklamaları ile ilgili ise “Abdullah Öcalan’ı aklama paklama gayreti, kader mahkumu gösterme gayreti. Ağlayacaksan, bu haline ağlasan daha doğru olur.” diye konuştu. Bu açıklamalar ile terör örgütünün meşru gösterildiğini söyleyen Vural, “Kediye ciğer emanet etmişiz. Ortaya çıkan bu.” ifadesini kullandı. Terör örgütü tarafından katledilen bebek fotoğraflarını da gösteren Vural, “Savcılar hangi fezlekeyi Meclis’e gönderecekler, onu da ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

ODTÜ'DE YAŞANAN OLAYLAR

Göktürk 2 uydusunu fırlatma töreninde, ODTÜ’de yaşanan olaylara da değinen Vural, toptancı bir yaklaşımın yanlış olduğunu vurguladı. Hukukun gereğinin yapılması gerektiğini söyleyen Vural, bununla birlikte tüm ODTÜ’lülerin de suçlu olarak gösterilmemesi gerektiğini belirtti. Vural, “Devletin görevi kuru ile yaşı birbirinden ayırmaktır.” dedi. Vural, üniversitelerdeki terör örgütü PKK’nın gençlik örgütlenmelerine de dikkat çekti. Ülkücü gençlere satırlarla saldırı yapıldığını ifade eden Vural, “PKK’nın gençlik örgütlenmelerinin nasıl bir gayret içinde olduğu iyi görülmeli. Üniversite yönetimleri de akıllarını başına almalı. PKK’nın propagandasının yapıldığı bir zeminin oluşması, gençliğimizi heba etmek anlamına gelecektir.” şeklinde konuştu.

"HER TARAFI BÖCEK SARMIŞ"

Vural, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisinde dinleme cihazı bulunduğu yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Vural, “Kim koymuş oraya. Fazlalıkları mı koymuşlar, bilmiyorum. Kim dinlemiş, ne zaman dinlemiş. Bir başbakan bunu söylediği zaman ipin ucunu yakalar, getirir ben buldum der. Bu zihniyet, ben dinlendim, hepiniz de dinlenirsiniz diyor. Her tarafı böcek sardı, Tarım Bakanı’na mı söylemek lazım?”

"BOZDAĞ, DARBECİLERİN AVUKATI GİBİ KONUŞMUŞ"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, darbelere gerekçe gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu’nda değişiklik yapılacağına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vural, “Sayın Bozdağ, darbeler meşru mudur, demek istiyor. 35. Madde tartışması Kenan Evren’in savunması kapsamında değerlendirilmelidir. Bozdağ, 12 Eylül ve darbecilerin avukatı gibi konuşmuş. Bize göre, millet egemenliğini ortadan kaldırmanın bir meşruiyeti yoktur.” dedi.

Başkanlık sistemi tartışmalarının Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını kesintiye uğrattığı yönünde CHP’li üyelerden gelen açıklamaların hatırlatılması üzerine Vural, hiçbir şekilde masadan kalkmayacaklarını vurguladı. Kişilerin ihtirası doğrultusunda değil, milletin ihtiyacı çerçevesinde bir Anayasa yapma sorumluluğu bulunduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinin çatışmaya yol açacağı yönünde yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine Vural, "Minareyi çaldık, kılıfını hazırlıyoruz gibi bir şey bu." dedi. Cumhurbaşkanı'nın görev alanının belli olduğunu söyleyen Vural, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı kalkıp yollarınızı şöyle yapacağım diye propaganda yapacak hali yok. Cumharbaşkanı'nın halk tarafından seçilmiş olması yetki, hukuk gasbına yol açmaz. Niye çatışma olsun? Çankaya mankaya çatışması mı olacak."
Editör: TE Bilisim