Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugünlerde AKP ve CHP  arasında saraydan başlayan diyaloğun devam ettiği görülmektedir. Bu diyaloğun  nereye varacağını, nasıl sonuçlanacağını beraber göreceğiz" dedi. 
 
Vural, TBMM'de, Türkiye GazetecilerCemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve  beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 
 
MERAL AKŞENER SİLİNDİ Mİ?
Kabulde bir gazetecinin "TBMM Başkanvekilliği için Meral Akşener  yerine Koray Aydın'ın isminin belirlenmesi, sayın Bahçeli'nin 'kimin ismi çok  kullanılırsa onu silerim' değerlendirmesiyle ilgili mi?" sorusuna Vural, "TBMM  Başkanvekilliği bundan önce nasıl belirlenmişse Koray Aydın da öyle belirlendi.  Bundan önce sayın Akşener'i belirleyen makam partimiz olmuştur. Bununla ilgili  bildirim Meclis Başkanı seçildikten sonra ortaya çıkacaktır. Böyle bir irade  oluşmuştur. Bunda yadırganacak hiçbir durum yok" karşılığını verdi.
"MHP'li bir milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğüne"  ilişkin iddiaların anımsatılması üzerine Vural, bu konuda bilgisinin olmadığını  söyledi. 
 
Koalisyonla ilgili bir soru üzerine de Vural, "Çözüm Süreci, 17-25  aralık rüşvet ve yolsuzluk, parlamenter demokrasi... Bunlar bizim temel  duruşlarımızdır. Mesele ilke meselesidir" diye konuştu. 
 
MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Meclis Başkanlığı için üzerinde uzlaşma temin edilebilecek bir aday olacağını belirten Vural,  Meclis Başkanı seçiminin koalisyonun rengini belli edip etmeyeceği sorusu üzerine  ise şunları kaydetti: 
 
  "Bu konuda partiler arasında bir görüşme yok ama adaylık konusunda  sayın Baykal'ın adaylığını o çerçevede sormanızda fayda olabilir. Sarayda  başlayan sürecin bir devamı olarak bu sürecin nereye gideceğini bundan sonra  göreceğiz. İlkelerimiz, tutumlarımız açık ve net şekilde ortaya konmuştur. Evet  bizim kırmızı çizgilerimiz vardır. Bu kırmızı çizgilerimiz, kırmızı plaka uğruna  terk edebileceğimiz çizgiler değildir. MHP'nin siyaseti koltuğa değil ilkelere ve  ülkülere bağlıdır. MHP olarak bir siyasal tutum belirledik ve bunu açık, net  ortaya koyduk. Bugünlerde AKP ve CHP arasında saraydan başlayan diyaloğun devam  ettiği görülmektedir. Bu diyaloğun nereye varacağını, nasıl sonuçlanacağını  beraber göreceğiz. MHP olarak ortaya koyduğumuz alternatifler içinde MHP'ye bir  ana muhalefet görevi düşecektir." 
 
 "Doğmayan çocuğa don biçilmez" 
 
 "AKP ve CHP'nin anlaştığını mı söylüyorsunuz?" sorusu üzerine Vural,  AK Parti ve CHP arasında bir koalisyonun olmasını zaten ifade ettiklerini  anımsattı. 
 
 Çözüm Süreci'nin gerçek sonucunun millet tarafından görülmesi  gerektiğini belirten Vural, "AKP ve CHP ki HDP de destekleyeceğini söylemişti, bu  yönüyle bakıldığında, bu konudaki bir görüşmelerin, ilişkilerin hangi safhaya  geleceğini görmemiz gerekiyor. CHP'nin bu çerçevede kendisini HDP ile aynı  eksende bütünleştirmiş olması, hangi sonuçları doğurur, onun cevabını diğer  partilerin vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Vural, Meclis Başkanlığı seçiminde 3 ve 4. turlarla ilgili soru  üzerine "Doğmayan çocuğa don biçilmez" dedi. 
 
"Siz sayın Baykal'ı sarayın adayı olarak mı görüyorsunuz?" sorusuna  Vural, "Kendi partileri öyle değerlendirmişti kendi içinde. Sayın  Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde yapılan görüşmelerden, sonra adaylık  sürecinden bahsettim. Yoksa Sayın Baykal'ın nasıl aday olduğu konusunu benim  yorumlamam doğru değil. Adaylığı, demokratik yarış açısından son derece makuldür"  karşılığını verdi. 
 
 Vural, "MHP ile anlaşıldı, bakanlıklar paylaşıldı" haberlerine ilişkin  de "Bütün bunlar doğru değil. Bunlar kamuoyunu yönlendirme ve algı operasyonu"  diye konuştu.
 "Herkes seçimden gerekli dersi çıkartmalıdır" 
 
 "Sarayda iftar masası tartışmasıyla" ilgili bir soru üzerine Vural,  meselenin iftar masası değil Cumhurbaşkanlığının 1400 odalı bir yerde  bulunmasının israf olup olmadığının sorgulanması gerektiğini kaydetti. 
 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Meclis Başkanı seçiminden sonra hükümet için  görevlendirme yapmasının da teamüllere uygun olmadığını savunan Vural, "Meclis  yemin etmiştir. Cumhurbaşkanı üstüne düşen görevi yapmalı ve Parlamenter  demokrasiyi çalıştırmalıdır. Herkesin bu seçimlerden gerekli dersi çıkartması  gerekmektedir" dedi. 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da görüşmede,  meslek örgütlerinden ve çalışanlardan görüş alarak yeni meslek yasasının  çıkarılması gerektiğini belirtti. 
 
Türkiye'nin basın özgürlüğü notunun son derece düşük iddia eden  Olcayto, "Batı normlarına göre, çağdaş demokrasilerde ne varsa bizde de o olsun  istiyoruz" ifadesini kullandı.
Olcayto, "Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri" raporunu Vural'a  verdi.
Oktay Vural da medyanın politik pazarlama aracı olarak kullanıldığı,  halkın bilgi edinme özgürlüğünün kısıtlandığı bir dönemin yaşandığını savundu.  Bunun, Türk demokrasisinin meselesi olduğunu dile getiren Vural, "Vatandaşların  özgür tercihlerinin oluşması için bilgi edinmeye yönelik baskı ve tehditlerin  ortadan kaldırılması gerekiyor" diye konuştu.
Bağımsız, özgür bir medya oluşması meselesinin Meclis'te ele alması  gerektiğini dile getiren Vural, bunun için girişimde bulunacaklarını bildirdi.


http://www.haber3.com/meral-aksener-silindi-mi-3450470h.htm#ixzz3e993w3ov

Editör: TE Bilisim