İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
 Vural, Meclis'te düzenlediği sohbet toplantısında, PKK'nın cinayetlerine devam ettiğini, binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edildiğini anımsatarak, "Milletimizin başı sağ olsun" dedi.
Çok kırılgan bir süreçten geçildiğini belirten Vural, gelinen noktanın sorumluluğunu Türkiye'yi yönetenlerin hissetmesi gerektiğini ifade etti.

PKK'nın Çözüm Süreci'nde kuvvet topladığını, mevzi kazandığını savunan Vural, PKK'nın eylemlerinin görmezden gelindiğini öne sürdü.

"Analar ağlamasın diyenler bugün Türkiye'yi anaların daha fazla ağladığı noktaya getirmişler. Çözüm, PKK'nın silah bırakmasıdır" ifadesini kullanan Oktay Vural, AK Parti'nin "PKK'nın güç kazanmasına gözünü kapadığını" savundu.

"Şimdi kim haklı çıkmıştır? ya demokrasi ya terör çalışmalı. Terör örgütü muhatap alınamaz" diyen Vural, Başbakan Davutoğlu'nun "Türkiye, bir hafta önceki Türkiye değil" dediğini hatırlatarak, "Ne oldu yeni Türkiye?" diye sordu.

Oktay Vural, "PKK ile topyekun ve kararlı mücadele sürdürülmelidir. Bunun amacı PKK'nın bertaraf edilmesi olmalıdır. Devletin kurumlarının bu mücadeleyi kazanacak gücü ve potansiyeli vardır. Cumhurbaşkanı, terörle mücadeleyi seçim sonuçlarıyla ilişkilendirmektedir. Terörle mücadele bir beka sorunudur. Cumhurbaşkanı, iktidarın hasar görmesinden bahsediyor. Çözüm süreciyle hasar gören Türkiye'dir" dedi.

Meclis'in yarınki olağanüstü toplantısına katılacaklarını, defalarca bu konuda genel görüşme yapıldığını, çözüm komisyonu kurulduğunu anımsatan Vural, şunları söyledi:

"Millet irade bekliyor, komisyon beklemiyor. Bugün CHP terör sorununu komisyonlara, Başbakan Davutoğlu deklarasyonlara havale ediyor. Millet sizden çözüm bekliyor. Terör örgütünün zaman kazanmasına yol açmadan etkin, sonuç alıcı bir mücadele başlatılmalıdır. Genel Kurul'da olağanüstü toplantıya katılıp görüşlerimizi açıklayacağız. MHP olarak böyle bir araştırma komisyonunun kurulmasına karşıyız. Genel Kurul'daki görüşmelerin millete açık yapılmasını istiyoruz. Süreç, açık olmalı. Sınır ötesi operasyon tezkerelerine red oyu verenler, bu komisyonlarda neyi önerecek?"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, HDP'li 80 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçe vereceğini açıklamasını anımsatması üzerine Vural, "Bunlar vatandaşları aldatıp kandırmaktan öteye hamleler değil. Dokunulmazlığın talep üzerine kaldırılması diye bir şey var mı? Dokunulmazlık yargı süreci sonunda kalkar" değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhurbaşkanı'nın MİT üzerinden bir operasyon düzenlediği" iddialarının bulunduğunun anımsatılması üzerine Vural, "Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü kişilerin ihtirasının çok üzerindedir. Mesele seçim ve oy meselesi değildir" dedi.

AK Parti ve CHP'nin koalisyon görüşmelerini devam ettirdiğini hatırlatan Vural, AK Parti ve CHP'nin mevcut gelişmeler karşısında topluma temel bir bakış açılarını ortaya koyacak bir mesaj vermeleri gerektiğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim