DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Özel Hayat Ufuk İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerin velileri, okulda açtıkları kursta ipek böceği kozasından tablo, gelin buketi, vazo çiçekleri, bebek ve kına sepeti çiçeklerini yapmayı öğrendi.

    Veliler, okula çocuklarını almaya giderken bekledikleri sürelerini değerlendirmek için okulda kurs açarak vakitlerini değerlendirdi. İpek böceği kozasından tablo, gelin buketi, vazo çiçekleri, bebek ve kına sepeti çiçeklerini yapmayı öğrenen bayan veliler, 3 ay boyunca öğrendikleri ürünleri okulun girişinde sergi açarak görücüye çıkardı. Sergi açılışından önce kursa katılan 13 bayan velinin sertifikaları dağıtıldı.

    Sergiyi, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Antalya İl Genel Meclisi Üyesi Necati Yıldırım, işadamları ve veliler açtı. Sergiyi El Sanatları Öğretmeni Fatma Altuntaş ve velilerle birlikte gezen Belediye Başkanı Sipahioğlu, yüzyıllar önce Alanya’nın kültürünü var eden, ortaya koyan insanlara borçlu olduklarını dile getirdi. İpek böceği kozasının tekrar hayata geçirilmesi noktasında belediye, kültür müdürlüğü ve Alanya’nın çok değerli hanımları bir araya gelerek çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Sipahioğlu, bu çalışmaya önce bir kursla başladıklarını hatırlattı.

    Hasan Sipahioğlu, bu kurslarda yetişenlerin bu konuda ‘Öğretmen’ olduğuna dikkat çekti. Sipahioğlu, “Artık onlar yeni yetiştirdiklerinden yeni hocalarımız çıkacak ve Alanya’nın gerçekten geleneksel hale gelen geçmişte çok kullanılmış olan bu ürünleri geliştirecekler. Gelinlikte, elbiselerde olduğu gibi evin her noktasında süs ve hediyelerde kullanılmış. Bizde fırsat oldu. Alanya’nın hanımları birer meslek noktasına taşıdılar. Alanya’daki bu Çin malı kurtulmasından da vesile olacak güzel bir çalışma. Benim bir tek önerim var. Alanya’ya gelen misafirlerimiz Alanya ipeğinde neler var diye sorsunlar. İpekten şal, kravat, kozasından çok güzel çiçek eserlerimiz var. Türkiye ve dünyada Alanya’nın tanıtılmasında da önemli bir argüman olarak ta girmiş olacak.” dedi.

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde düşünerek bu kursu açtıklarını belirten Okul Müdürü Muhterem Kılınç da eğitim öğretimin sadece öğrenci ve öğretmenlerle sınıflarla yapılan bir etkinlik olmadığını düşünerek velilere yönelik bu kursu açtıklarını belirtti.

    Öğrencilerini almaya gelip bekleyen velilerin vakitlerini daha güzel geçirmelerini sağlamak için bu kursu düzenlediklerini ifade eden Kılınç, “Okulumuzun dışarıya açılması için böyle bir kurs açıldı. Bu işin uzmanı da bir velimiz olunca 3 aylık bir grup oluşturduk. Velilerimiz çok büyük ilgi gösterdiler. Çok güzel ve natürel bir çalışma. Ortaya çıkan ürünlerde de gösterdi ki gerçekten iyi bir faaliyete imza atılmış. Ben katılan velilerimizin hepsine çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

    Okulun velisi El Sanatları Öğretmeni Fatma Altuntaş, düzenlenen kursa katılan 13 bayan velinin 2 ayda 35 tablo çıkardığına dikkat çekti. Altuntaş, 2. dönem de Özel Ufuk Ortaokulu velilerine yönelik kurs açacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim